Forside Nyheder

Styr Chromecast med tv-fjernbetjeningen

-

 

Nu bliver det meget nemmere at pause Google Chromecast, via TV’ets almindelige fjernbetjening.

Google Chromecast er blevet en populær medieafspiller, men på ét punkt har den mødt kritik:

Nemlig det med at man hidtil har skulle styre hele afspilningen fra smartphone eller tablet.

Dette også hvis der opstår et behov for at pause afspilningen undervejs, når telefonen ringer, det ringer på døren, kaffen skal hentes el.lign. I sådanne situationer måtte man tilbage i den rette app først og trykke pause.

Men en ny opdatering til Chromecast gør det muligt at styre pause/genafspilning fra TV’ets fjernbetjening. Det skriver Medium.com.

Chromecast kan nu benytte HDMI-CEC, et fjernbetjenings-system der ligger i (nogle af) TV’ets HDMI-indgange.

Det betyder at hvis Chromecast, med den seneste software-opdatering (firmware revision 27946), er tilsluttet en HDMI-indgang der har HDMI-CEC, så vil tv-fjernbetjeningen kunne benyttes til pause/play.

Brugere på Reddit fortæller at det virker med en bred vifte af streaming-apps samt Plex mediecenter. Dog lader det ikke til at Netflix-app understøtter det endnu.

Den enhed der startede afspilningen, smartphone eller tablet, viser også status på afspilningen selvom det er tv-fjernbetjeningen der benyttes. Så de kan benyttes i flæng.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.