Forside Nyheder

Windows 10 kan installeres på Android

-

 

Satya Nadella tager Microsofts nye platforms-strategi dybt alvorligt.

Den foreløbige kulmination på strategien, der indtil videre har bragt Office og andre Microsoft-produkter til blandt andre iOS- og Android-platformene, er dog alligevel lidt af en overraskelse.

Det er nemlig lykkedes Microsoft at lave en custom ROM med Windows 10, der kan installeres på Android-telefoner.

Windows 10 er som bekendt den første Windows-version, der bliver nogenlunde ens på både mobilen og computeren, og den er tilsyneladende fleksibel nok, når det gælder hardware, at Android-telefoner ikke er noget problem.

Til at starte med er dette dog begrænset til en enkelt smartphone-model, nemlig Xiaomis Mi 4-flagskib, der primært er på markedet i Kina. Foreløbig har Microsoft og Xiaomi lanceret et forsøgs-partnerskab, hvor superbrugere af Mi 4 få tilbudt ROM’en som en Technical Preview.

Men spørgsmålet er, hvor lang tid der går, inden fingernemme udviklere ude i verden (f.eks. fra XDA-developers.com) får lavet nogle Windows 10-ROM’er, der også virker på andre Android-smartphones.

Problemet med udvalget af apps bliver dog ikke løst, fordi Windows 10 kører på en Android-smartphone. Microsoft håber dog, at udviklerne kan se fornuften i at der kun skal laves én app til både computeren, Xbox og smartphonen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.