Forside Indhold og distribution Musik

Bombe under FLAC. Musikken smuldrer på SSD

-


Fejlene opstår i “cache chip” på vejen imellem controller og flash-memory. Illustration: recordere.dk

 

Fejl i komprimering på SSD kan degradere den ellers tabsfri FLAC musik til lossy.

I takt med at SSD-drev, dvs. “harddiske” baseret på flash-memory, bliver mere og mere udbredte, så er der dukket et nyt problem op til overfladen.

Brugere af SSD kan opleve at deres musik, gemt i FLAC, over tid degraderes. Man kan lidt populært sige at musikken går fra tabsfri til lossy.

Så oplever du at musikken ind imellem hakker på SSD, eller blot at den ikke lyder ligeså godt som den gjorde engang, så kan du også være ramt af fejlen.

Der er tale om et problem i en af de patenterede komprimeringsalgoritmer som flere SSD-fabrikanter benytter til at udnytte pladsen på SSD bedre.

Disse algoritmer, kombineret med codec i FLAC-formatet, kan resultere i datafejl. Jo mere filerne flyttes rundt, også når det bare er SSD-drevet selv der flytter filer internt for at refreshe memory-cellerne, desto værre bliver fejlene.

Problemerne er lokaliseret til den “cache chip” (se illustration) der sidder imellem controlleren og flash-memory. Da denne ikke kan software-opdateres, så skal de berørte SSD-drev enten gennem en reklamation (hvis de er under 2 år) eller kasseres.

Oplever du også fejlene, så fortæl i kommentar-feltet hvilket mærke/model SSD der er berørt.

(artiklen opdateres senere med liste over berørte SSD…)

 

Se også: Vild SSD holdbarhedstest: Nu er de alle døde 

 

A P R I L S N A R

Nej, det er ikke rigtigt. Denne “nyhed” var aprilsnar fra recordere.dk 2015 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.