Forside Nyheder

Politikere bløder op: FM sluk kan udskydes

-

 

Annonce:

En voksende bekymring for udsigten til et sluk for FM Radio, får nu mediepolitikerne til at bløde op og aftale at: Lukning af FM-båndet kan udskydes.

Oprindelig lå der en aftale om, at hvis minimum 50% af radio-lytningen i Danmark forgik digitalt i 2018 så ville FM-radio slukke i 2019. Digitalt betyder lytning på DAB og internet.

“FM-båndet, som har været anvendt til radio i Danmark siden 1950’erne, har desværre kun plads til et begrænset antal kanaler. DAB- og internetradio giver langt flere muligheder”, lyder det fra Kulturminister Marianne Jelved.

Men en voksende bekymring over udsigten til at mange FM-radio indenfor få år har nu fået politikerne til at bløde op. En ny tillægsaftale sikrer at et eventuelt FM-sluk sker på baggrund af en beslutning og ikke som en automatik-handling.

“Et FM-sluk er uundgåeligt – men vi skal have lytterne med. Spørgsmålet er derfor, hvornår det sker. Jeg håber, at vi med tillægsaftalen kan skubbe på en udvikling, så flere og flere vælger at lytte til radio digitalt, i takt med at nye spændende radiokanaler spirer frem til glæde for lytterne”, slutter Kultirministeren.

Den nye aftale betyder at på det tidspunkt hvor mere end 50% af radio-lytningen i Danmark sker digtalt, der vil Folketingets partier træffe en beslutning om hvornår der skal slukkes for FM.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.