Forside Nyheder

TDC politianmeldt af Forbrugerombudsmanden

-

 

TDC har efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ulovligt ringet til forbrugere med tilbud på produkter.

TDC er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for det der opfattes som ulovlig telefon-kontakt.

I følge forbrugeraftaleloven må virksomheder som udgangspunkt ikke ringe forbrugere op med henblik på salg, medmindre forbrugerne selv har bedt om at blive kontaktet.

”Når en forbruger giver samtykke til at blive ringet op med tilbud, er det personligt. Det betyder, at virksomheden ikke må ringe til forbrugerens familiemedlemmer med tilbud, medmindre de også har givet samtykke”, fortæller Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

I dette tilfælde trækkes 3 konkrete tilfælde frem, hvor Forbrugerombudsmanden ikke mener at TDC har overholdt reglerne.

 

De 3 episoder

I første episode mener TDC at forbrugeren havde givet samtykke til at blive ringet op i forbindelse med deltagelse i en ”kanal-afstemning”, mens den anden gav samtykke, da han i en TDC-butik fik udleveret et sim-kort.

Begge forbrugere har afvist TDC’s forklaring.

I det tredje tilfælde markedsførte en telefonsælger fra TDC produkter over for en kvinde, selvom det ikke var hende, men hendes mand, der havde givet samtykke til at blive kontaktet telefonisk.

”Det skal altid stå klart for forbrugerne, hvis de giver samtykke til at blive ringet op med tilbud på produkter. Efter min opfattelse har TDC ikke oplyst disse forbrugere tydeligt om, at de takkede ja til at blive kontaktet via telefon”, slutter Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Det er nu op til politiet at foretage den videre efterforskning i sagen. En overtrædelse af forbuddet mod telefonsalg giver bødestraf.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.