Forside Nyheder

Windows 10 åbner dør for Android og Apple apps

-

 

Microsoft vil gøre det lettere for software-udviklere at få deres Android og Apple iOS apps til at virke under Windows 10.

En akilleshæl ved Windows på mobile enheder i dag er manglen på apps. Ikke kontor-apps, mail og den slags; Men de apps som udvikles til tjenester og grej.

Ofte så ser man kun de apps udkomme til Android og Apple iOS, mens software-udviklerne prioriterer de mobile Windows-enheder lavere.

Det har Microsoft også bemærket, og derfor gør de noget ved det i Windows 10.

Windows 10 vil simpelthen indeholde en variant af Android, der skal gøre det muligt at køre Android-apps. Så de apps der er bygget til Android også vil køre under Microsofts næste operativsystem.

For apps der er skrevet til Apple iOS i “Objective C” der gør Microsoft det muligt at lave Windows 10 apps ud af samme kode, via udviklingsværktøjet Microsoft Visual Studio.

Det at udviklerne direkte kan benytte arbejdet fra Android og Apple iOS under Windows 10 ses som et stort – ja nogen siger kæmpe – skridt fremad for Windows på mobile enheder som smartphone og tablets.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.