Forside Nyheder

Blu-ray til 4K er klar, her er det nye logo

-

 

Så blev de færdige med alle formalia til 4K Ultra HD Blu-ray og det nye logo vises frem. Nu venter film og grej.

Det er ikke længere nogen nyhed at Blu-ray er på vej i 4K Ultra HD. Men nu er organisationen bag, The Blu-ray Disc Association (BDA), nået til enighed at har færdiggjort de endelige specifikationer.

“Igennem årene har Blu-ray har sat standarden for HD billede og lydkvalitet i hjemmet. Ultra HD Blu-ray vil gøre det samme for UHD home entertainment”, fortæller Victor Matsuda, bestyrelsesformand i BDA Promotions Committee, og fortsætter:

“Den tekniske kapacitet på Blu-ray Disc, ikke mindst formatets høje lagerkapacitet og hurtige data-overførsel, gør det muligt at levere en stabil UHD oplevelse uden sidestykke”

 

4K UHD Blu-ray

Ultra HD Blu-ray vil understøtte åbne standarder for High Dynamic Range (HDR), og benytte 10-bit HEVC og MPEG video codecs med HDR-signallering efter SMPTE-standard.

Billedforbedringen HDR, som kendes fra kameraer og smartphones, kommer dermed til video nu (her dog i anden form).

Af HDR understøttes Dolby Vision og Philips HDR, mens et forslag fra Technicolor ikke kom med i de endelige specifikationer. Det er standarder specificeret i SMPTE ST 2084 og 2086.

Informationerne til at lægge HDR på billederne ligger som metadata på skiverne, hvilket betyder at filmene vil kunne afspilles både med og uden HDR-laget.

Af udvidede farverum understøttes BT.2020 (EBU Recommendation 2020) med “wide colour gamut” og PQ gamma.

Opløsningen er op til 3840×2160 pixels i op til 60 Hz billedfrekvens. Det der også kaldes 2160p/60.

De nye Ultra HD Blu-ray-afspillere vil også kunne afspille de nuværende Blu-ray film, såvel som DVD’er og CD’er. Skiverne i det nye format er enten med 2 lag (66 GB) eller 3 lag (100 GB).

 

Tilgængelighed

Afspillere og film til 4K UHD Blu-ray kommer senere i år. Inden jul.

Det ventes at IFA-udstillingen i Berlin til september vil være der at producenterne viser nyhederne frem.

 

 

Video på 4K Blu-ray


Fra tidligere lækket dokument. Kilde: AV Watch

 

Læs også: Joe Kane fortæller om Hollywoods visioner for 4K UHD

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.