Forside Nyheder

Frygt for kabel-tv flugt giver streaming sluk

-

 

En af pioneerne indenfor streaming TV, BBC, har valgt at slukke for den globale streaming nu. Årsagen kan være krav fra de amerikanske kabel-tv netværk.

BBC var en af pioneerne indenfor international streaming TV på nettet. Allerede i efteråret 2011 lancerede de streaming-tjenesten iPlayer udenfor Storbritaniens grænser.

Dengang var Danmark blandt de første i udlandet, der fik adgang til at streame populære britiske tv-programmer som Top Gear, Doctor Who, Little Britain, Sherlock Holmes og David Attenborough m.fl.

BBC havde taget hul på international streaming TV et år før Netflix ankom. Tilgængelig i Vest-Europa, Australien og Canada.

iPlayer var en abbonnements-betalt streaming-tjeneste tilgængelig på computer og mobile enheder. Ved premieren udkom det på iPad, senere kom andre afspiller-enheder til.

 

Amerikansk frygt for kabel-klippere

Men nu er det slut. BBC har valgt at slukke for den globale del af deres TV-streaming.

BBC NEWS skriver at en af årsagerne forlyder at være pres fra amerikanske TV-distributører, der har truet med at droppe distributionen af tv-kanalen BBC America pga. BBC iPlayer. Distributørene er bange for at miste abonnenter når tv-kanalens programmer kan tilgås via streaming udenom deres distributionsnetværk.

Hvis det er rigtigt, så kan det være de amerikanske kabel-klippere (cable cutters) og tv-pakke-barberere (cable shavers) der indirekte fik slukket for BBC streaming globalt:

At dem der dropper tv-abonnementet, eller barberer ned i størrelsen på tv-pakkerne, kan være nået et niveau i USA nu – hvor de begynder at få indflydelse på hvilke streaming-tilbud vi allesammen har adgang til. Som hvilke streaming-tjenester der findes, og hvilke tv-programmer der kan ses på de aktive tjenester.

BBC slukker for den globale streaming 26. juni 2015.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.