Forside Nyheder

Slut med digitale EU-grænser i 2017

-

EU vil fjerne grænserne for digitalt indhold fra om halvandet år.

Der er formodentlig ikke ret mange Recordere-læsere, der ikke allerede har luret, at man med forskellige, snedige metoder kan komme til at se indhold fra et land, der ellers har geo-blokeret digitalt indhold.

Men fra 2017 behøver man ikke tage sådanne metoder i brug. I hvert fald ikke, når det gælder indhold fra andre EU-lande.

Det nye initiativ betyder primært, at man kan tage sine digitale abonnementer med sig. Man skal med andre ord ikke ligge under for de grænser, der sættes for hjemlandets indholdsudbydere, når man rejser i udlandet. På den måde vil man f.eks. kunne se TV2/Play uden VPN, når man rejser i andre EU-lande.

Men det betyder også, at visse tjenester vil åbne op for, at man kan se deres indhold fra hele EU. Det gælder for eksempel BBCs iPlayer (bill.), der kun virker i Storbritannien, medmindre man bruger en VPN.

BBC har bekræftet gennem deres egen nyhedssite, at de kigger på at give adgang til iPlayer i lande udenfor Storbritannien.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.