Forside Indhold og distribution Film

Advokater: Flere tusinde danske filmpirater sporet

-
Advokater: Flere tusinde danske filmpirater sporet (foto: recordere.dk)
Flere tusinde danske filmpirater sporet (foto: recordere.dk)

 

 

Annonce:

 

 

 

 

 

 

 

Ulovlige film-download sporet til Danmark udløser henvendelser fra filmbranchens advokater.

Rettighedshavere er på jagt efter danske filmpirater, dem der ulovligt downloader eller streamer film via nettet.

Danske advokater har fået flere rettighedshavere på kundelisten nu og har intensiveret indsatsen mod danske brugere af piratfilm. Det skriver Berlingske.

Berlingske kunne i december fortælle hvordan download af filmen “Dallas Buyers Club” var sporet til danske internetadresser, og det udløste dengang et krav om 1.500 kroner i kompensation fra rettighedshaverne til en række danske filmpirater.

Siden er der kommet mere fokus på Danmark og senest har piratseening af yderligere 8-10 filmtitler været under opsyn.

 

Flere tusinde får en hilsen

Filmpiraterne kan nu se frem til en hilsen med posten. Advokaterne vil dog ikke sætte tal på hvor mange danskere det drejer sig om, kun at det er flere tusinde.

“Vi er ikke så glade for at gå ud med et specifikt tal, men vi er på den anden side af 1.000 breve. Og vi er også på den anden side af 2.000”, fortæller siger Jeppe Brogaard Clausen, partner i advokatfirmaet Njord, til Berlingske.

Selvom der i første omgang ikke bliver tale om politianmeldelser, så advarer advokaten om at ignorere brevet med kravet. Dels udelukker de ikke et civilt søgsmål senere, ligesom et gentaget misbrug forfølges.

“Der er jo tale om filmglade mennesker, som i øvrigt sikkert også går i biografen. Så det bliver lidt et spørgsmål om tid, før de havner i fælden igen, og så er den altså svær at forklare”, slutter advokaten.

 

Se også: Klumme, etik moral og Popcorn Time

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.