Forside Nyheder

EU til Google: Mak ret eller betal 43 mia. i bøde

-
Google HQ. Foto Michael Larsen / recordere.dk
Google HQ. Foto Michael Larsen / recordere.dk

 

EU, med kommissær Margrete Vestager i spidsen, skruer bissen på overfor Google.

Annonce:

I en sag der har været 5 år undervejs der strammer EU nu tommelskruerne overfor den amerikanske internetgigant Google. Det skriver avisen The New York Times.

Google er anklaget for at favorisere egne tjenester i søgeresultaterne og dermed give konkurrenterne unfair konkurrence. Google er dominerende på interne-søgninger i Europa med en markedsandel på ca. 90%.

EU truer Google med en milliard-bøde hvis de ikke ændrer praksis for søgeresultaterne indenfor EU så Google egne tjenester ligestilles med konkurrenternes.

Avisen skriver at den konkurrenceforvridende praksis kan dateres så langt tilbage som 2008. Det fremgår af det 120-siders dokument som EU sendte til Google i april måned.

EU har haft fokus på shopping i denne indledende runde, men det vurderes at kunne udvides til andre områder som rejser og korttjenester.

Hvis Google ikke efterkommer EUs krav kan de ifølge avisen se frem til en bøde i omegnen af 43 milliarder kroner. Det er omkring 10% af søgegigantens omsætning.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.