Forside Nyheder

Samsung vil næsten fordoble alle batteriers levetid

-

samsungbattery

Der sker rigtig meget indenfor batteriforskningen lige nu.

Annonce:

Ønsket om at forbedre batterilevetiderne for alle vores devices står højt på listen hos forbrugerne, og den udfordring er både forskere og fabrikanter i gang med at møde.

Samsung har netop været med til at forårsage et gennembrud, når det gælder batteriteknologi. Sammen med en polsk og en tysk forsker har forskere hos Samsung fundet på en ny måde, hvorpå man kan lave minuspolen (anoden) på nuværende batterityper.

Ved at kombinere det relativt nyopdagede stof graphene med silicium og bruge kombinationen som anode, er Samsung og deres forskningenspartnere lykkedes med at forlænge batterilevetiderne med mellem 1,5 og 1,8 gange. Altså i bedste fald næsten en fordobling.

Fordi forbedringen sker på nuværende batterityper, er det alt fra smartphone-batterier til batterier, der driver el-biler, der får deres batterilevetid kraftigt forøget. Opdagelsen er netop blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature, og er foreløbig stadig på laboratorie-stadiet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.