Forside Tests

TEST: LG G4 Android Smartphone

-


Galleri: Foto: LG G4 kommer med læder og let buet skærm

 

Annonce:

TEST: LG G4 Android Smartphone

LG er kendte for at lave solide smartphones, og LG G4 er ikke en undtagelse. Vi tog den med til Formel 1 i Monaco, for at teste kamera og dækning

Det er ikke alle telefoner forundt at komme med på ferie, men med LG G4 gjorde vi en undtagelse, da LG spurgte om vi ville teste deres seneste topmodel.

Telefonen skulle have et super kamera, fantastisk batteritid, og med læderbagside, så skulle det eksklusive look jo testes der hvor eksklusivitet er en selvfølge – Monaco F1 Grand Prix.

 

Udpakning og design

LG G4 er designet i hård plast, og skærmen på 5.5 tommer har et IPS LCD display, der er lyst og tydeligt i de fleste lysforhold. Skærmen har en opløsning på 1440 x 2560 pixels, og står meget klart og roligt når man skal læse f.eks. websider og se facebook opdateringer.

LG G4 kommer i en lille lækker hvid kasse, der udover telefonen indeholder Micro USB stik, og en kraftig USB lader, der kan lade telefonen op på ganske kort tid. Desuden medfølger der in-ear hovedtelefoner, men dem havde LG desværre ikke sendt med til os.

 


Foto: LG G4 (foto: recordere.dk)

 

 

Telefonen buer ganske diskret, men ikke så meget som f.eks. LG G  Flex 2, men lige præcis nok til telefonen føles mere rigtigt når du holder den i hånden, og op til ansigtet. LG kalder formen “Slim Arc”.

På bagsiden finder man også de eneste fysiske knapper. Der er volume op / ned og tænd/sluk, ligesom kamera og flash også er på bagsiden. Kameraet stikker minimalt ud, men det generer ikke fordi telefonen bøjning gør at kameraet ikke rammer fladen telefonen ligger på.

Bagsiden har også den eksterne højttaler, der i øvrigt lyder fint til video- og musikafspilning.

I bunden finder man Micro USB stik og AUX stik. På toppen er der en infrarød sender, som kan bruges til f.eks. fjernbetjening af TV osv.

Der er ingen knapper på forsiden af telefonen, da Android knapperne er integreret i skærmen.

Det med alle knapper på bagsiden er en vanesag. Jeg er ikke superglad for det, men LG har gudskelov nogle gode shortcuts på deres skærm som gør det til at leve med.

LG G4 leveres i øvrigt med Android Lollipop 5.1 fra start.

 

.


Foto: LG G4 (foto: recordere.dk)

 

 

Skærm

IPS LCD Skærmen gør det rigtigt godt. Billedet er lyst og lækket, og farverne på skærmen står virkeligt klart. LG oplyser selv at de har fået 20% bedre farvegengivelse, og 25% bedre lysgengivelse når du bruger skærmen udenfor. Kontrasten er fænomenal, og test står rigtigt klart i både apps og på browser sider.

Video og billeder afspilles perfekt, og den demo som LG har indlagt i telefonen i UHD står knivskarpt.

 

Hvordan virker den som telefon?

Da vi testede LG G Flex 2 for ikke så langt tid siden, lå antenne og opkaldskvaliteten i den bedre ende. Med LG G4 må vi løfte hænderne endnu mere. I Monaco hvor vi testede telefonen oplevede vi tit dårligt signal på en iPhone 6 plus, mens LG’en oftest havde fuld eller stærkt signal på samme net.

I det hele taget har vi kun ros til LG G4 når det gælder telefonfunktionalitet. De har været loyale imod Android 5’s simple design, og SMS app’en virker også rigtigt godt.

 

 


Galleri: Eksempler på billeder taget med LG G4

 

Kamera / Video

Det indbyggede kamera er 16 megapixel og har en rigtigt god blænde, der giver rigtigt gode billeder. På ovenstående galleri kan i se nogle af de billeder vi tog på vores tur, hvor vi både tog 16:9 og 4:3 billeder, ligesom vi optog nogle FHD og UHD videoklip.

Kameraet fungerer rigtigt godt i de fleste forhold, og det indbyggede laserfocus stiller også skarpt rigtigt godt ved de fleste skud. Billederne står knivskarpe, og om man kan lide den voldsomme farvemætning der er må være en smagssag, ellers kan man sætte kameraet i manuelt mode, og så selv styre alle indstillinger. Kameraet kan iøvrigt også sættes til at skyde i RAW, så man kan efterbehandle billedet på sin computer.

Landskaber på stor afstand giver flot dybde, og de sædvanlige madbilleder fra restaurant og kantine står også oftest skarpe og flotte.

Kameraet på fronten til selfies er på 8 megapixel, så man kan tage fine selfies, hvis det er det man har lyst til.

Til gengæld var vi ikke imponeret over videooptagelsen på telefonen. Vi prøvede både 4K/UHD og 1080p, og i begge tilfælde fik vi middelgode resultateter. De så godt ud på telefonen, men når vi overførte dem til computer, YouTube eller Facebook, var det som om der var olie på linsen. Det forstår vi ikke rigtigt, når vi ser andre demoer fra samme telefon, så det må være en fejl i den telefon vi testede.

 


1080p demo af LG G4 video kamera. (Video: recordere.dk)

 


Bemærk hvordan der er “bølger” i videoen når vi bevæger telefonen. (Video: recordere.dk)

 

Batteri / Strømforbrug

LG er kendt for god batteritid, men det 3000 mAh batteri vi testede holdt sjældent mere end én dag ved normalt brug. Til gengæld er dets standby tid imponerende. Lod vi telefonen ligge i vinduskarmen og ikke brugte den, kunne den sagtens køre 3-4 dage.

Man kan iøvrigt bruge Qualcomm Quick Charge 2.0, men det kræver at man køber en lynoplader, da denne ikke følger med.

Man kan også købe et alternativt cover til telefonen, og så vil den kunne oplades trådløst ved hjælp af QI-standarden.

 

Konklusion

LG G4 er den bedste LG telefon vi har testet til dato. Designet er spændende, telefonen er lækker at holde på, og performance er i top.

Kameraet tager nogle af de bedste billeder vi har set fra en mobil i blandede lysforhold.

Vi er ikke bange for at give LG G4 en flot silver award, og hvis du vil have en telefon som ikke er i glas og metal, så er LG G4 den rigtige vej at kigge.

 

 

Pris og tilgængelighed

LG G4 koster ca. 4.800 kroner – tjek dagspriser her.

Er i butikkerne nu.

 

 

Specifikationer

 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 808 Dual-core 1.82 GHz Cortex-A57 & quad-core 1.44 GHz Cortex-A53
 • Operativ System: Android 5.1 Lollipop med LG brugerflade
 • Skærm: 5,5″ Quad HD (2560 x 1440 px / 538 PPI)
 • RAM: 3 GB (DDR3)
 • Hukommelse: 32 GB +  MicroSD-kort
 • Kamera: 16 megpixels (F1.8) med optisk billedestabilisator
 • Frontkamera: 8 megapixels (F2.0)
 • Netværk: 4G LTE
 • Wi-Fi: 802.11 a, b, g, n, ac
 • Bluetooth: 4.1 LTE, NFC, GPS
 • Batteri: 3.000 mAh
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.