Forside Nyheder

Apple vil putte Touch ID ind i fjernbetjeninger

-

remotetvFjernbetjeningen til den næste Apple TV eller Apples kommende fjernsyn kan muligvis have en fingeraftrykslæser ombord.

Det skriver websitet Patently Apple, der bl.a. er dedikeret til nøje studier af Cupertino-firmaets patentansøgninger.

Annonce:

Ifølge sitet har Apple søgt om et patent på en Apple TV-fjernbetjening med Touch ID ombord. Og så kan man naturligvis spørge sig selv, hvad det lige er ved en fjernbetjening, der er så hemmeligt, at det kræver biometrisk sikkerhed?

Hvis man ejer en Apple TV, så kender man sikkert til den ”sjove” leg, hvor man med den runde skive på fjernbetjeningen pisker rundt på skærmalfabetet for at skrive sit login til Netflix eller lignende. Den slags logins vil en Touch ID-læser gøre væsentligt nemmere.

På samme måde vil identificering af brugeren via Touch ID kunne bruges til at veksle mellem forskellige profiler, med Netflix som endnu et eksempel. Flere forskellige familiemedlemmer vil ikke behøve logge på med forskellige logins – de behøver bare sætter fingeren på fjernbetjeningen, så ved Apple TV, hvem der har remoten i hånden.

Endelig er der Apples satsning på HomeKit, hvor Apple TV forventes at blive en slags kontrol-hub. Den slags kan det måske være meget praktisk at sikre med fingeraftryk.

Annonce:
Forrige artikelSonos: Prisen stiger til august
Næste artikelGiga-udsalg i App Store
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.