Forside Indhold og distribution Biograf

Danske biografer vinder over Netflix

-
Imperial biograf. Foto: Nordisk Film Biografer
Imperial biograf. Foto: Nordisk Film Biografer

Streaming-tjenesterne betød ikke biografernes snarlige død. Danskerne strømmer i biffen og 2015 tegner til at blive et rekordår.

Flere og flere glider ned i de røde biografsæder og nyder film-oplevelsen på det store lærred. Så meget at biograferne allerede nu spår 2015 til at blive et rekordår. Det skriver Jyllands-Posten.

Med 7 millioner solgte billetter i første halvår af 2015 der tegner hele året til at runde de 15 mio. biografgængere. Hvis det sker, og det er forventningen lige nu, vil dette år blive det bedste biografår i 34 år.

 

Netflix er ikke en direkte konkurrent

De der dømte biograferne ude i kampen med sofaens streaming af TV og film, må nu sande at de tog fejl. Vi danskere strømmer i biffen.

“En film er ikke bare en film. Derfor opfatter vi ikke Netflix og HBO som direkte konkurrenter, men som aktører inden for et helt andet marked”, fortæller direktør for Nordisk Film, John Tønnes, til Jyllands-Posten og fortsætter:

“Ja, biograferne ændrer sig løbende, men det er stadigvæk den samme grundlæggende oplevelse i mørket. Publikum griner sammen, græder sammen og gyser sammen. Det er en social oplevelse sat over for en hjemmeoplevelse”.

Han påpeger dog også at de danske biografer har været gode til at investere i bedre oplevelser i de senere år og at det nu giver pote.

Se også: Bag kulissen på Nordens første IMAX biograf

Annonce