Forside Nyheder

De fleste “anonyme” VPN lækker bruger-info

-
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

VPN-tjenester er ikke så anonyme som de fleste tror. Flertallet af dem lækker informationer om brugerne.

Annonce:

Virtual Private Networks (VPNs) benyttes både til at omgå geografiske blokeringer, som at benytte US Netflix fra Danmark, og så til at anonymisere ens færden på nettet.

Men VPN-tjenester er faktisk ofte ikke så anonyme som man tror. Det viser en undersøgelse foretaget af forskere på Queen Mary universitetet i London.

Universitetet har undersøgt 14 af de populære VPN-tjenester og fandt at 11 af dem lækkede informationer om brugerne af dem.

Årsagen er en kendt usikkerhed i nettets adresseringssystem kaldet “IPv6 lækage”. De gamle IP-adresser kaldet IPv4 er sluppet op, og internettet tager nye IPv6 i brug istedet. Men mange VPN-tjenester beskytter endnu kun brugerne på IPv4 trafik.

Det er forskelligt fra tjeneste til tjeneste hvor meget information der blev lækket om deres brugeres færden. Men det kunne være alt lige fra hvilke websites brugeren besøgte til hele indholdet af det han/hun foretog sig. Eksempelvis indholdet af de kommentarer der blev skrevet på et forum.

Forskerne understreger dog at trafikken fra krypterede forbindelser (https) ikke lækkede noget.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.