Forside Nyheder

Halvdelen sjusker med mobilt indhold ved salg/skifte

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Sikkerhedsekspert råber vagt i gevær: Flere må lære at rydde op og slette personlige data når den mobile sælges eller overdrages.

Sletning af personlige data på gamle mobiler og tablets er et område præget af uvidenhed og sjusk, lyder det i en undersøgelse som Elgiganten har fået foretaget.

Kun ca. halvdelen af de adspurgte svarede at de er optaget af, at personlige data ikke kommer på afveje, når de udskifter deres gamle mobiler og tablets, og det er for mange mener sikkerhedsekspert.

Annonce:

“Det er en reel trussel at persondata kan komme på afveje, når kun 7 procent får professionel hjælp til at slette”, lyder det fra Lars Løfsgaard, salgschef i Ibas. Et selskab specialiseret i datarekonstruktion, datasletning og dataefterforskning. Han fortsætter:

“Når du giver slip på din gamle enhed kan en ny ejer få fri adgang til praktisk talt hele dit digitale liv, det være sig telefondata, SMS, MMS, passwords, netbank-info, browser-historik, billeder, videoer og email-adgang”.

 

Så det overordnede råd lyder: Husk altid at få slettet smartphone og tablet inden den sælges eller går i arv til en anden.

 

Når du skifter smartphone/tablet, i hvor stor grad er du optaget af, at de data du har gemt på enheden bliver sikkert slettet?

  • Meget optaget af dette – 17%
  • Lidt optaget af dette – 31%
  • Er ikke særligt optaget af dette – 32%
  • Tænker ikke på det overhovedet – 13%
Sidste gang du skilte dig af med en tablet/smartphone, hvad gjorde du for at slette data som lå på enheden?

  • Jeg slettede indholdet selv – 59%
  • Jeg ødelagde enheden – 18%
  • Jeg gjorde ikke noget specielt for at slette data – 16%
  • Jeg fik professionel hjælp for at være sikker – 7%

Undersøgelsen er lavet af YouGov for Elgiganten juli 2015 blandt et repræsentativt udvalg på 1.006 danskere.

 

Annonce:
Forrige artikelNu kan Google Drive erstatte OneDrive i Office
Næste artikelFjernbetjening på vej til Sony PS4
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.