Forside Nyheder

Her er den første, rigtige hologram-teknologi

-

hologramLige siden den første Star Wars-film har vi været fascineret af idéen om at kunne projicere tredimensionelle hologrammer ud i den blå luft.

I film som ’Minority Report’ og ’Iron Man’-serien har vi endda set, hvordan det på film er muligt at flytte rundt på 3D-objekter i luften.

Annonce:

I virkeligheden har dette dog været noget sværere at opnå, eftersom lys kræver noget, der stopper lyspartiklerne, før vi kan se projiceringen. Altså f.eks. et lærred, damp/røg eller lignende. Derfor har vi enten kun kunnet flytte rundt på 3D-objekter i luften ved at kigge på dem gennem Augmented Reality-briller eller ved at projicere på særlige gasarter, der ikke er gennemsigtige.

Nu ser det dog ud som om, det er lykkedes forskere at skabe en metode, der alligevel muliggør projicering på luft, og som dermed baner vejen til reel 3D-projicering i luften.

Billeder af plasma

I militærforskningen verden over har man i den senere tid arbejdet med lasere, der kan varme almindeligt forekommende gasarter (som f.eks. ilt) op i en tilstrækkelig grad, så gassen laves om til plasma. Det vil man bruge til at skabe ødelæggelse hos fjenden gennem laserlys, ganske science fiction-agtigt.

Men en gruppe af forskere fra fire forskellige, japanske universiteter har benyttet teknologien til at skabe billeder lavet af plasma i luften. Normalt vil gas, der laves om til plasma være så varm, at man brænder sig på den – det er derfor, teknologien kan bruges som våben.

De fire japanske forskere har dog udviklet en teknik, hvor laserne ikke affyres konstant, men hvert femtosecond (1/1,000,000,000,000,000 sekund) i stedet. Det skulle angiveligt gøre det relativt sikkert at røre ved plasmabillederne, og dermed bane vejen for reel projektion af billeder og video i luften.

Indtil videre er billederne dog meget, meget små, som man kan se på billedet af feen Klokkeblomst herover.

Du kan se, hvordan det virker her:

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.