Forside Nyheder

Netflix’ første original-serie får dødsstødet

-

lilyhammer_still_h_15Det er en mærkedag for streaming-revolutionen. ’Lilyhammer’ bliver nu lukket ned.

Efter seriens tredje sæson bliver der ikke lavet flere afsnit i serien om den amerikanske mafioso, der prøver at passe ind i en norsk virkelighed.

Annonce:

Ifølge Netflix er det ikke fordi man har mistet troen på ’Lilyhammer’, men samarbejdet med norske NRK, der er problemet. Serien var oprindeligt en NRK-serie, som Netflix så gik ind i som den første (semi-)originale serie, streamingtjenesten præsenterede.

’Lilyhammer’ revolutionerede måden, tv-serier bliver produceret på, hvor streaming-tjenesterne pludselig kunne blive kanaler for serierne uden de begrænsninger, der normalt ville blive lagt på af tv-kanalerne.

Det har givet kunstnerisk og kreativ frihed til skaberne, sådan at serier som Wachowski’ernes ’Sense8’ og den populære og kritikerroste ’Transparent’ kunne se dagens lys, hvilket de formentlig aldrig ville på almindeligt tv.

Men NRK er en public service-station, der bliver betalt for af norske skatteydere – og det er et problem, når Netflix gerne vil sidde på alle distributionsrettighederne. Det er sådan, situationen i hvert fald bliver forklaret af Ted Sarandos fra Netflix til The Hollywood Reporter.

På den måde er en æra slut. Men ’Lilyhammer’ har fået en plads i tv-historiebøgerne alligevel.

Læs også: Dette hitter mest på Netflix

 

Annonce:
Forrige artikelMicrosoft laver Android-launcher
Næste artikelSkybrud udløste digital film-rekord hos Blockbuster
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.