Forside Indhold og distribution Film

Nokias nyhed: Et VR-kamera til filmskabere

-

Nokia Ozo VR kameraNokia Ozo, et kamera til at optage Virtuel Reality, er blevet præsenteret.

Jongletrommerne havde bomlet. Nokia annoncerer nyt, og gætterierne blev sat igang rundt omkring om det mon var en ny tablet, en ny telefon, eller andet nyt indenfor deres gamle landmærker.

Men nej, det skulle vise sig at være noget helt andet. De går ind på markedet for VR-kameraer, altså kameraer til at optage 360 graders film til brug i virtual reality.

Annonce:

Nokia Ozo hedder barnet, og det er et produkt til de professionelle filmskabere. Dem der ønsker at optage stereofonisk 3D – som det også kaldes.

 

 

Modsat konkurrende produkter fra GoPro og Samsung, der mere er en samling kameraer som optager samtidig, der er Nokias én enhed formet som en kugle.

Ozo har 8 synkroniserede shuttere foran optikkerne og 8 integrerede mikrofoner, og filmproducerne kan følge optagelserne live i 3D og kan på kort tid trække en kopi ud af optagelserne i lavere kvalitet til gennemsyn.

I det hele taget har Nokia tænkt på hele workflowet omkring VR-optagelser ind i Ozo, og håber det bliver den nye defacto standard for “end-to-end” produktion af Virtual Reality.

Prisen på Nokia Ozo er endnu ukendt, men de kan leveres inden jul.

 

 

Annonce:
Forrige artikelSkybrud udløste digital film-rekord hos Blockbuster
Næste artikelNetflix: Her er vores hits
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.