Forside Indhold og distribution Film

Producentforeningen politianmelder rettigheds-advokat for økonomisk svindel

-
Johan Schlüter hovedsæde i København (Foto: Google Streetview)
Johan Schlüter hovedsæde i København (Foto: Google Streetview)

Producentforeningen har i dag anmeldt advokatfirmaet Johan Schlüter til Københavns Politi i en sag om mulig svindel med foreningens midler for et trecifret millionbeløb.

I en medlemsorientering udsendt af producentforeningen, fortælles det at man har anmeldt Johan Schlüter til Københavns Politi på baggrund af en undersøgelse af økonomiske relationer mellem Johan Schlüter og de tre foreninger der varetager film- og tv-producenternes rettigheder: CAB, Filmkopi og Filmret.

Annonce:

I meddelelsen fortæller producentforeningen at Johan Schlüter i perioden 2011 til 30. april 2015 har oparbejdet et skyldigt beløb til foreningen på mindst 100 mio.

Advokatfirmaet har stået for registrering og opkrævning af rettigheds-midler for foreningen. Det samarbejde er nu stoppet.

“Som formand for bestyrelserne i CAB og Filmkopi og på vegne af Filmret samt direktør i Producentforeningen vil jeg gerne understrege, at resultatet af Deloittes undersøgelse er et chok for os og har forfærdet os,” skriver direktør for Producentforeningen, Klaus Hansen, i orienteringen.

 

Firmaet kan ikke betale tilbage

Ejerkredsen i Johan Schlüter Advokatfirma har over for Producentforeningen advokater vedgået forholdet, fortæller foreningen.

Men hverken ejere eller advokatfirmaet ser sig i stand til at betale gælden, og dermed kan rettighedshavernes penge være tabt.

Nyhedssitet Mediawatch har uden held forsøgt at få en kommentar fra Johan Schlüter

 

Advokat bortvist

I en pressemeddelse fra i dag, fortæller advokatselskabet at de har bortvist en af partnerne i selskabet

 

Se også

Filmselskaber forlader rettigheds-advokaten

 

Pressemeddelelse

Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S har politianmeldt og bortvist advokat og partner Susanne Løkkegaard Fryland, da det er konstateret, at hun har begået grove økonomiske forbrydelser over for Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S mangeårige klienter, rettighedsforeningerne CAB, Filmkopi og Filmret, og de bagvedliggende rettighedshavere i henhold til ophavsretsloven samt SKAT.

Advokat Susanne Løkkegaard Fryland har foruden partner i advokatfirmaet Johan Schlüter I/S været ene-tegningsberettiget direktør i selskabet Registrering Danmark ApS siden selskabets stiftelse den 24. september 2009, og det er i hendes egenskab af direktør i dette selskab, at det nu konstateres, at hun har begået ulovligheder.

Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S har haft det overordnede ansvar for forvaltningen og udlodningen af rettighedsmidlerne, men det praktiske arbejde i forbindelse med indsamling af penge fra Copydan, opgørelse af rettighedshavernes andel samt udlodning er foregået igennem Registrering Danmark ApS med advokat Susanne Løkkegaard Fryland som den administrerende direktør og ansvarlige partner for dette område.

En nærmere gennemgang af udkastet til 2014 regnskabet for Registrering Danmark ApS har tillige afsløret, at Susanne Løkkegaard Fryland har foretaget en række meget store og uberettigede hævninger af rettighedshavernes betroede midler, hvorfor Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S har indgivet politianmeldelse mod Susanne Løkkegaard Fryland og samtidig bortvist hende.

Partner Lars Halgreen udtaler i den forbindelse: ”Denne sag er naturligvis et kæmpe chok og et massivt tillidsbrud fra en kollega og partner, med hvem Johan Schlüter og undertegnede har arbejdet sammen i mere end 23 år. Sagens grovhed og forbrydelsernes omfang og karakter medfører, at en politianmeldelse er uundgåelig”

Annonce:
Forrige artikelNu kommer 4K OLED TV til Danmark
Næste artikelDe fleste “anonyme” VPN lækker bruger-info
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.