Forside Nyheder

Regnskabernes time: Apple og Microsoft

-
Screenshot: recordere.dk
Screenshot: recordere.dk

 

Det handler i høj grad om smartphones i de seneste kvartalsregnskaber fra Apple og Microsoft.

Det går egentlig godt hos Apple. Det er lykkedes at lokke et rekordstort antal Android-brugere over på iPhone istedet.

Annonce:

Salget af de populære smartphones nåede 47,5 mio. og det er en fremgang på 35% i forhold til samme kvartal et år tidligere. For første gang sælges der flere iOS-enheder end Windows-enheder i verden.

Aligevel er analytikerne ikke tilfredse. Årsagen er at netop salget af iPhone er blevet det vigtigste ben i Apple-koncernen. Der hvor de henter pengene, mens salget af iPads fortsat falder og endte på 10,9 mio. stk.

Dem der ventede at høre tal for salget af seneste skud på stammen, Apple Watch, fik ingenting med hjem. Her holder Apple fortsat kortene tæt ind til kroppen. Eller sagt på en anden måde: Salget er fortsat ikke højere end at Apple regnskabsmæssigt kan skjule det i “øvrigt”-kategorien.

Men skuffelser eller ej, så var det endnu et rekord-kvartal (for dét kvartal i regnskabet) for Apple.

 

Microsoft: Av for smartphones

Forleden valgte Microsoft at nedskrive værdien af Nokia-handlen med over 50 mia. kroner og det tyngede regnskabet for seneste kvartal.

De kom ud af det regnskab med et tab på mere end 14 mia. kroner, og det er ikke den slags vi normalt ser komme fra Seattle.

På plussiden går det fint med Windows, og Xbox og Surface trækker i den gode retning. Det har været smartphones der har været akilleshælen.

Så mens Apple fortsat kan juble over at de har iPhone til at drive koncernen frem, så må Microsoft se deres smartphone-eventyr trække koncernen ned (denne gang).

 

Annonce:
Forrige artikelFjernbetjening på vej til Sony PS4
Næste artikelYouTube giver efter for kamera-amatører
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.