Forside Nyheder

Tabletsalget falder fortsat

-
Salget af tablets falder fortsat.
Salget af tablets falder fortsat.

Det er ikke langt tid siden, at alle skulle have en tablet, og mange spåede desktops og laptops døde inden længe.

Alene i sidste kvartal er salget af de små håndholdte computere faldet med 7 procent, og selvom Apples iPad stadig er nummer 1 når der købes tablets, så faldt deres salg af iPads i 2. kvartal med hele 17 procent. Salget var i Q2 2014 13.3 mio. iPads og i Q2 2015 var salget 10.9 mio. iPads.

Annonce:

Også Samsung oplever fald i deres tablet omsætning. Samsung tabte gik 12 procent tilbage, mens Lenovo som er trediestørste producent af tablets gik ca. 7 procent frem.

Det er analysefirmaet IDC der har frigivet tallene i en undersøgelse.

 

Undersøgelsen dækker dog ikke hele markedet, da man kun er gået i detaljer med LG, Huawei, Samsung & Apple, og ellers dækker mange andre leverandører under “andre”.

De undersøgte firmaer dækker 54 procent af markedet, og deres markedsandel faldt fra 58% sammenlignet med sidste år.

 

Længere levetid og større telefoner får skylden

Længere levetid på tablet, og større telefoner er en af årsagerne fortæller Jitesh Ubrani, der er senior research analyst hos IDC, men også konkurrence fra f.eks. 2-i-1 enheder gør at folk begynder at kigge på andet end tablets.

2-i-1 enheder kunne f.eks. være en Microsoft Surface, der både er PC og tablet i samme enhed. Så måske der er håb endnu for Microsoft og Windows 10, der både kan fungere som laptop og tablet.

Kilde: IDC

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.