Forside Nyheder

TDC fordobler hastigheden på mobildata med 4G+

-
Samsung Galaxy S6 og S6 Edge er blandt de telefoner der har 4G+
Samsung Galaxy S6 og S6 Edge er blandt de telefoner der har 4G+

 

Et af verdens p.t. hurtigste mobilnet tilhører danske TDC, og snart bliver det endnu hurtigere med 4G+.

Annonce:

TDC er ved at rulle 4G+ ud i landets mobilmaster. Det betyder hastigheder på op til det dobbelte af 4G. Hvor det nuværende 4G-netværk klarer op til 150 Mbit/s så er 4G+ op til 300 Mbit/s.

Ved 4G+ (Carrier Aggregation) samles datastrømmene fra to 4G-frekvensbånd og det giver den teoretiske hastighed på op til 300 Mbit/s.

”4G+ er ikke kun et konkurrenceparameter, når vi taler hastighed. Dét at kunne samle datastrømmene handler nemlig også om at have kapacitet nok til at håndtere kunders stigende dataforbrug, og det kan vi også med 4G+”, fortæller koncerndirektør i TDC Operations Peter Schleidt.

 

Kun få mobiler understøtter 4G+

Foreløbig er det dog kun ganske få mobiltelefoner, der understøtter den nye teknologi. Derfor er det stadig kun de færreste TDC-kunder, der lige nu kan mærke forskellen. Men i takt med, at mobiltelefoner, tablets og tilhørende abonnementer også understøtter 4G+, vil den enkelte mobilbruger opleve et voldsomt løft i hastigheden på mobilt bredbånd.

”Det er samme princip som udbygning af motorveje. Flere spor giver i sig selv ikke højere hastighed. Men det betyder, at trafikken afvikles bedre og med mindre kø. Flere mennesker kan altså komme hurtigere frem samtidig – det samme gælder med 4G+, dog løftes max hastigheden løbende”, slutter Peter Schleidt.

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge er blandt de telefoner der understøtter 4G+ og 300 Mbit/s hastigheder. Se en oversigt her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.