Forside Nyheder

Et flertal vil spare på licens til DR

-

DR Licens

Et flertal i befolkningen ville fravælge en del af DR, hvis det var muligt at spare på licensen.

Før sommer viste en undersøgelse foretaget af YouGov for BT, at omkring 3 ud af 4 synes at licensen er for høj.

Annonce:

Nu bekræfter en ny meningsmåling som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, at et flertal af danskerne (62,8%) ville fravælge en del af DR hvis det var muligt at spare penge på medielicensen.

 

Andre tilbud på tv-hylderne

“Vi er i en periode – også med Netflix på markedet – hvor man reelt som tv-forbruger for første gang har fået nogle alternativer til den gamle måde at se tv på”, udtaler digital analytiker og udviklingsdirektør hos Zibra Digital Media Group, Claus Bülow Christensen, til Jyllands-Posten, og fortsætter:

“Det er blevet meget mere diversificeret, og der er utroligt mange gode tilbud. Når der er det, går man selvfølgelig lidt væk fra ‘det gode gamle'”.

I den seneste måling her peger 40% af de adspurgte på at de aktivt bruger en eller flere streaming-tjenester. En andel af dette forbrug kan dog komme fra DR’s egen streaming.

 

Politisk interesse om at tage debatten

Fra politisk side ønsker de Radikale, Socialdemokraterne og SF vil bevare den nuværende licensmodel, mens Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er åbne overfor en debat om anden fremtidig model for DRs finansiering.

Medieforsker ved Københavns Universitet, Henrik Søndergaard, der er medlem af public service-udvalget, mener dog ikke at debatten afhænger af om vi har en rød eller en blå regering. Det er et spørgsmål der optager en stor del af befolkningen.

“Spørgsmålet rækker ud over, om vi har en blå eller rød regering”, fortæller han til Jyllands-Posten.

 

Se også

Licens: Ny kulturminister tilhænger af et slankere DR

3 ud af 4: Licensen er for dyr

Forbruget af public service tv er øget

Annonce:
Forrige artikelSpring køen til Windows 10 over
Næste artikelAmazon Prime satser på Europa
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.