Forside Indhold og distribution Musik

Ingen EU-spor på at Apple ville aflive gratis musik

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Medie: EU har ikke fundet beviser på at Apple og pladeselskaberne har forsøgt at gøre det af med gratis musikstreaming.

I forbindelse med lanceringen af musiktjenesten Apple Music, der gik der rygter om at pladeselskaberne og Apple skulle være blevet enige om at gratis musikstreaming skulle dø.

Det har fået konkurrencemyndighederne i EU til at undersøge det forhold, men indtil videre uden at finde noget der kan underbygge den påstand. Det skriver Re/Code og fortæller at de har talt med fire kilder med kendskab til sagen i EU.

Annonce:

Når konkurrencemyndighederne gik ind i sagen skyldes det at sådan en aftale ville kunne svække de af Apple Musics konkurrenter der tilbyder gratis reklamebetalt musikstreaming, med Spotify som den største.

Selvom EU angiveligt ikke har fundet nogen illegal aktivitet, så fortsætter de med at overvåge området.

EU selv har ikke ønsket at udtale sig til Re/Code i denne fase af processen.

 

Endnu en sag om konkurrenceforhold undersøges

Sideløbende med undersøgelserne nævnt ovenfor, så har EU også spurgt Spotify og andre musiktjenester om informationer vedrørende betingelser for at være på Apple App Store.

De søger information om hvilke restriktioner Apple lægger på de konkurrende musiktjenester for brugere af Apples produkter.

Apple tager en avance på 30% af omsætningen i deres app-butik, og for abonnementstjenester betales af omsætningen fra de kunder der opretter et abonnement via en Apple-enhed.

Det forhold gør at eksempelvis Spotify er dyrere i App Store end hvis abonnementet oprettes direkte hos Spotify selv.

Så nu hvor Apple selv driver en musiktjeneste er Apples behandling af konkurrenterne blevet et spørgsmål som konkurrencemyndighederne også tjekker op på.

 

Annonce:
Forrige artikelUHD Blu-rays i butikkerne til jul
Næste artikelDet nye Prince-album eksklusivt på Tidal
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.