Forside Nyheder

TV-pirater opsnuses af detektiver

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Sådan finder tv-selskaberne ind imellem frem til tv-piraterne: De benytter detektiver til at opspore ulovlighederne.

Forleden faldt der dom i en sag om en ring af tv-pirater i Sønderjylland, hvor adgangen til Canal Digital satellit-tv blev delt via såkaldt cardsharing.

Men hvordan finder tv-selskaberne frem til dem der snyder? I nogle tilfælde sker det med “skæg og blå briller”, altså godt gammeldags detektivarbejde. Det skriver MediaWatch.

Annonce:

Det er typisk koordineret af foreningen “Stop Nordic Content Protection” der i Danmark repræsenterer Viasat, Canal Digital, TV 2, Divisionsforeningen, Boxer TV og Discovery Networks.

De har historisk hyret privatdetektiver til at finde frem til dem der ulovligt deler tv-signaler. En praksis som foreningen dog ser er på retur.

“Historisk har privatdetektiver spillet en stor rolle i kampen mod piratkort i 90’erne. Men efter lovgivningen er blevet ændret, varetages efterforskningen af politiet. I dag er det mere undtagelsen end reglen, at vi bruger privatdetektiver”, fortæller David Würgler, adm. direktør i Stop Nordic Content Protection, til MediaWatch.

Hos bagmandspolitiet ser de intet problem i at tv-selskaberne brugerprivatdetektiver.

”At Stop Nordic Content Protection eller Viasat vælger at bruge privatdetektiver, er der ikke noget fordækt i. Det ser man også i mange andre sammenhænge, bla. i sager om butikstyveri”, fortæller senioranklager i SØIK, Dorte Frandsen, til MediaWatch.

 

Annonce:
Forrige artikelStofa: Bredbånd uden tv klar i år
Næste artikelKlumme: Er det endelig slut med lukkede økosystemer?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.