Forside Baggrund

YouSee slukker for analog kabel-tv

-
Foto: Shutterstock.com, Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com, Illustration: recordere.dk

YouSee annoncerer nu datoen for hvornår det endegyldigt er slut med analoge tv-kanaler på deres kabel-tv.

Kunder med YouSee kabel-tv der har tv uden kabeltv-tuner, billedrørs-tv, VHS-maskiner og ældre recordere skal forberede sig på en merudgift på budgettet til næste år.

For dér slukker YouSee endegyldigt for de analoge tv-signaler.

Annonce:

Lukningen sker for at skabe mere plads i kabelnettet til højere bredbåndshastigheder og sikre, at kapaciteten rækker til det stigende streamingbehov.

YouSee har over flere år løbende barberet ned i antallet af analoge tv-kanaler hvor udbudet i dag er 23 kanaler.

 

Analog sluk tidligere end forventet

Tilbage i foråret 2009 sagde daværende adm.direktør i YouSee Niels Breining:

“Jeg kan ikke love et bestemt antal analoge kanaler i et bestemt antal år, men jeg er overbevist om, at vi om otte-ti år stadig har mange analoge kanaler. Og jeg tror, det er en holdning, vi deler med de øvrige kabel-tv selskaber på det danske marked”.

Det kom så ikke til at holde stik. De analoge kanaler hos YouSee slukker under 7 år efter den udmelding.

Analok sluk hos YouSee bliver d. 9. februar 2016.

 

Ukendt hvor mange husstande der berøres

Der findes ikke tal for, hvor mange kunder der bliver berørte af det analoge sluk. YouSee vurderer, at omkring 40.000–80.000 husstande stadig har et analogt tv som deres primære fjernsyn. Dertil skal tilføjes de fjernsyn, som står rundt omkring på børne- og soveværelser, i sommerhuse mm.

”Det var hensynet til kunderne, der gjorde, at vi i sin tid fortsatte med de analoge tv-kanaler. Og det er igen hensynet til kunderne, der nu gør, at vi lukker ned”, fortæller YouSee-direktør René Brøchner, og fortsætter:

“For selvom der er nogen, der skal ud og finde sig en ny tv-løsning, kan vi med lukningen langt bedre udnytte kapaciteten i vores net, så den kommer flertallet af vores kunder til gode.”

 

Se også

Waoo: Vi dropper ikke løsninger til analog tv

 

Fakta om YouSee analog

I alt er der tale om 23 tv-kanaler på analog:

DR1, TV 2, DR Ramasjang, TV3, Kanal 5, TV3+, 6’eren, Kanal 4, TV 2 Charlie, TV 2 News, MTV, Animal Planet, Discovery Channel, TV3 SPORT 1, ID Investigation, Eurosport, National Geographic Channel, Nickelodeon, CNN, Disney XD, Cartoon Network, VH1 og BBC Brit.

En analog tv-kanal optager lige så meget plads i kabelnettet som seks digitale tv-kanaler

YouSee har siden staten slukkede det analoge sendenet i 2009 ikke modtaget analoge tv-signaler. Det er YouSee selv, som omformer de digitale tv-signaler, så de bliver analoge.

 

Annonce:
Forrige artikelSpotify vil gerne snage i dit privatliv
Næste artikelMere HBO i Europa, åbner i Portugal
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.