Forside Produkter Mobil

iPhone 6s lever op til rygterne

-

iphone

Apple lader til at være utæt som en si for tiden. I hvert fald er stort set alle detaljerne om den nye iPhone 6s sluppet ud allerede før dagens Apple-event.

Annonce:

Rygterne var for eksempel gået forud, at de nye iPhone 6s og 6s plus på overfladen ligner deres forgængere. Det holdt stik, bortset fra at de to nye iPhones faktisk er en anelse tykkere end 6 og 6 plus. Det skyldes, at Apple har lavet dem i den samme aluminiumslegering som Apple Watch, kaldet Series 7000. Grunden til den ekstra forstærkning er naturligvis ”fleksibiliteten”, som 6 og 6 plus havde, da de blev annonceret.

Et andet rygte, der holdt stik, er Force Touch-skærmen. Ud over berøringsfølsomheden er der ikke så meget nyt om skærmene, men det er såmænd også nok. Force Touch hedder 3D Touch på iPhone 6s og 6s plus, og har forskellige ”dybder”, man kan trykke i. Ved dagens Apple-event fik vi endelig at se, hvad det kan bruges til. Med ”Peek” kan man for eksempel nøjes med at trykke blidt på en email for at se indholdet, hvorefter emailen vises frem, indtil man slipper skærmen igen. Trykker man dog lidt hårdere i stedet for at slippe, kommer man ind i emailen som vanligt og kan svare eller gøre andre ting.

 

forcetouch1

På samme måde kan man hele tiden få en ”forsmag” ved kun at bruge et let tryk, sådan at man f.eks. kan smugkigge, hvad der er i kalenderen, når der dukker et aftaleforslag op i en sms eller iMessage. På app-oversigten kan man også trykke let for at navigere direkte til en funktion – et eksempel kan være, at man kan navigere direkte til opdatering af sin Facebook-status i stedet for at skulle åbne app’en først. I spil kan man også variere sine bevægelser afhængig af trykstyrken.

Når vi nu taler om touch, så er Touch ID-fingeraftrykslæseren blevet opgraderet, så den er dobbelt så hurtig som før.

 

iPhone 6s

Opgradering af kameraerne

Kameraerne på iPhone 6s og 6s plus har også fået de ventede opgraderinger. Frontkameraet er nu på 12 megapixel, kan optage video i 4K og har en ny teknologi ombord, der kan fjerne artefakter ved at skabe større separation mellem dioderne på sensoren. Frontkameraet er kommet op på 5 megapixels, men rygterne om en ekstra blitz holdt ikke stik. Selfie-fans får dog hjælp af, at skærmen nu leger blitz ved gøre skærmen tre gange lysere i det øjeblik, du tager billedet.

 

iphones

 

En ny type billeder, Live Photos, giver en slags kombination af still- og videobilleder, hvor halvandet sekund af den virkelighed, du tager billeder af, kommer med – inklusiv f.eks. lyd og bevægelse. Disse vil også kunne understøttes af Facebook.

Som ventet kommer de to nye iPhones også i en ny farve: Rose Gold. Og modsat hvad mange formentlig havde ønsket sig, har Apple ikke hævet bundniveauet for lagerplads på iPhones. De starter stadig ved 16 GB.

 

Kommer ikke til Danmark til at starte med

Inden i sidder som forventet den nye A9-processor, som Apple siger er 70% hurtigere end A8’eren, og hvis GPU-del kan håndtere grafik 90% hurtigere end hvad man kunne se på iPhone 6 og 6 plus. A9’eren har i øvrigt nu fået M9-bevægelses-sensoren bygget ind.

 

A9

 

LTE-mæssigt har iPhone nu understøttelse af 23 bånd, hvilket burde være nok til at kunne få hurtig data hvor som helst.

De nye iPhone kommer i forsalg i USA på lørdag d. 12. og bliver sluppet ud til de første købere i de store markeder, såsom USA, Storbritannien og Tyskland.

Dansk lancering bliver senere. Priserne bliver de samme som de nuværende.

 

Image22
Sådan er farvemulighederne på iPhone-modellerne fremover

 

Se også

Prisfald på iPhone 6 og 6 Plus

 

Annonce:
Forrige artikelNy iPad Pro afsløret sammen med iPad mini 4
Næste artikelApple Watch kommer i nye udgaver – men ikke i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.