Forside Produkter Mobil

iPhone 6s Plus: Første indtryk

-
Apple iPhone 6s udleveret på lanceringsdagen, Foto: recordere.dk
Apple iPhone 6s Plus udleveret på lanceringsdagen, Foto: recordere.dk

Recordere.dk har været i Tyskland og hente den nye iPhone 6s Plus, og her kommer de første indtryk.

Da Apple den 9. september præsenterede deres nye iPhone var det især 3D Touch og det bedre kamera der var de største nyheder.

Naturligvis har iPhone 6s Plus en større processor, og endeligt har den også fået mere RAM. A9 processoren har nu 2GB RAM at arbejde med og det kan mærkes.

Annonce:

Men her i første kig vil vi koncentrere os om tre ting

  • Den nye hurtigere Touch ID
  • 3D Touch / Peek & Pop
  • Det nye 12 Megapixel / 4K UHD kamera

 

Meget bedre Touch ID

Da Apple introducerede deres Touch ID med iPhone 5S var teknologien som de brugte allerede langt foran alle konkurrenter med her i 2015 er bl.a. Samsung og OnePlus kommet helt op på par med Apple, men Apple introducerer med iPhone 6s en ny generation af Touch ID der arbejder ekstremt hurtigt og præcist med dit fingeraftryk.

Hvor man med iPhone 6 godt kunne opleve at skulle flytte fingeren for at få en god aflæsning har vi ikke i de timer vi har testet iPhone 6s Plus haft problemer, den læser hurtigt og præcist dit fingeraftryk og logger dig ind i telefonen.

3D Touch / Peek & pop

Med Apple Watch introducerede Apple “force touch”, der ud fra hvor hårdt du trykker på skærmen giver mulighed for at komme ind til ekstra funktioner. Og med iPhone 6s Plus har Apple introduceret 3D Touch som giver mulighed for at lave “3D genveje” baseret på dit tryk på skærmen.

Peek & pop giver bl.a. mulighed for at udføre funktioner du før skulle ind i programmerne for at udføre. På kamera appen kan du nu vælge at tage en selfie, eller optage en video direkte fra startskærmen uden at skulle ind og fifle med indstillingerne i kamera appen først.

Peek & pop bliver først interessant når 3’die part tager teknologien til sig, så man f.eks. kan checke ind i Facebook uden at skulle starte Facebook App’en først. Mulighederne er uendelige, men så længe de kun er tilgængelige i Apples egne programmer er de ikke så spændende.

Dropbox er nogle af de første der er klar med en opdateret App, der tilbyder Peek & pop, og det skal blive spændende hvad andre bringer til iPhone i den kommende fremtid.

Udover Peek & pop har Apple lavet et touchpad indbygget i tastature, så hvis du laver et 3D touch kan du omdanne hele dit tastatur til et touchpad så du kan flytte markøren rundt i et tekstdokument eller en email. Desværre fungerer den funktion ikke med 3’die parts tastaturer, så hvis du bruger f.eks. Swiftkey så er du nødt til at skifte tastatur hvis du vil bruge touchpad.

iPhone_6_Plus_03 iPhone_6S_Plus_03

Det nye kamera

Apple har aldrig været førende på opløsning, men der er ingen der er i tvivl om at kameraet i iPhone har været blandt de bedste på markedet. Apple har længe kørt 8 Megapixel, men har med iPhone 6s familien opdateret til 12 Megapixel, ligesom det nu kan optage video i 1080p 30/60 fps og 4K/UHD 30 fps.

Inden jeg går igang med at tale billedekvalitet er jeg nødt til at brokke mig over den måde man skal skifte indstillinger på kameraet. Hvis nu jeg får lyst til at optage i 4K/UHD og vil skifte til det, skal jeg forlade kameraet, starte indstillinger, vælge billeder og kamera, og der vælge videoopløsning, for at gå tilbage til kameraet og starte optagelsen. Hvorfor vil Apple ikke lave en indstillingsknap i kamera appen?

Selfie kameraet (facetime) på forsiden af telefonen er blevet opgraderet til 5 Megapixel, og samtidigt har Apple lavet en “flash” funktion der bruger skærmen til at oplyse dit ansigt. Det er fint nok tænkt, men det virker bare ikke i praksis hvis du er i helt mørke forhold fordi kameraet ikke kan fokusere. Vi oplevede ihvertfald tit at billedet blev sløret hvis vi testede det i meget mørke forhold.

Men ellers er det super dejligt at selfiekameraet har fået bedre opløsning, og flash delen virker også fint, hvis den bare skal understøtte svagt lys.

iPhone_6_Plus_02

iPhone_6S_Plus_02

Kameraet på bagsiden er som tidligere skrevet opdateret til 12 Megapixel, og vi har taget en håndfuld billeder med iPhone 6s Plus og iPhone 6 Plus, så i kan lave en side-om-side sammenligning af kvaliteten. Personligt er jeg meget tilfreds med kvaliteten, og iPhone leverer stadig nogle af de bedste billeder på mobil. Men de har ikke længere det store forspring de tidligere havde. Både Samsung Galaxy S6/S6 Edge og LG G4 leverer rigtigt gode billeder som vi også har vist i vores anmeldelser af de telefoner.

Apple har i forbindelse med iPhone 6s lavet en ny funktion som de kalder Live billeder, hvor de gemmer 2 sek. før og efter et billede, og så kan man se mere af situationen omkring billedet på samme måde som en animeret gif.

Det virker meget ligegyldigt i min optik, men der skal nok være nogen som syntes det er det bedste der er sket iPhone siden iOS 8. Men jeg har valgt at slå det fra som standard, fordi jeg ikke kan se behovet for at bruge mere plads for at se mig putte telefonen i lommen, eller trække den op til motivet. Jeg tænker ikke så meget når jeg tager billeder på min mobil. Det er “point-and-snap” og oftest af en burger eller ting jeg har købt eller gerne vil købe, og der behøver jeg ikke 4 sek. animation.

iPhone_6_Plus_04

iPhone_6S_Plus_04

 

Men mon ikke både Instagram, Facebook og andre sociale medier kan få stor glæde af det billedeformat?

 

4K/UHD video som imponerer

Apple har gjort meget ud af ikke at implementere 4K / UHD video før de kunne levere det i en kvalitet som står mål med deres gode rygte når det gælder videokvalitet. Og det kan ses. 4K video kører flydende i 30fps, og jeg har lavet en lille uredigeret video fra haven som jeg har uploaded i 4K / UHD til YouTube.

 

Første indtryk

iPhone 6s er “mellem modellen”, og har man en 6’er og er tilfreds med performance og billeder, så er der lige nu ingen grund til at opgradere. Men dem som opgraderer fra 5S eller hardcore Apple brugere, som opgraderer fra 6 til 6s bliver ikke snydt.

Peek & Pop er en god feature som man nok skal få glæde af, men det er ikke en killer funktion man bare må eje. Billedekvaliteten på billeder og videoer er blevet bedre, men om den er blevet så meget bedre at man bare må opgradere må være op til den enkelte.

Vi er igang med en fuld anmeldelse af iPhone 6s, og den kommer så snart den er klar.

 

Pris og tilgængelighed

Aple iPhone 6s og 6s Plus er endnu ikke introduceret i Danmark, men vores gæt er at det sker i Oktober.

Se priserne på de forskellige modeller her.

 

Annonce:
Forrige artikelStar Wars soundtracks udgives på vinyl og hires
Næste artikeliPhone 6s kommer til Danmark 9. oktober
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.