Forside Indhold og distribution Film

Nordisk Film: Digitale premierefilm skal afløse DVD

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Salget af DVD spåes død om blot 3 år og nu vil Nordisk Film istedet satse på digitale premierefilm.

Egmont, der ejer Nordisk Film, har spået at salget af DVD’er er dødt om blot 3 år fra nu. Afløst af streaming. Det skriver MediaWatch.

På blot to år er omsætningen på DVD-salget i Danmark styrtdykket fra 970 mio. kroner i 2012 til 561 mio. kroner sidste år, og der er ikke udsigt til at faldet stopper her.

Annonce:

Det får nu Nordisk Film Distribution til at se efter nye markeder, eller rettere styrke det digitale marked der allerede er ved at vinde fodfæste igennem kanaler som iTunes og Blockbuster.

 

Flere digitale premierefilm

Der skal altså flere digitale premierefilm på hylderne i de digitale filmbutikker, og det satser Nordisk Film Distribution nu benhårdt på.

“Vi kigger rigtig meget til USA og kan se, at markedet for digital filmkøb er steget med cirka 70 pct. fra introduktionen i 2013”, fortæller direktør i Nordisk Film Distribution, Kenneth Wiberg, til MediaWatch.

Det salgsvindue som de digitale premierefilm opererer i dér er tiden lige efter filmene har gået i biografen og før de kommer ud på filmtjenester som Netflix og HBO, samt med et forspring til DVD på op til 4 uger.

Den større satsning fra Nordisk Film i digitale premierer vil kunne opleves på Blockbuster og iTunes allerede fra i år.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.