Forside IFA IFA 2015

Panasonic: Vores 4K OLED performer som “aldrig set før”

-
Panasonic 4K OLED
Panasonic 4K OLED

Velkommen til fremtiden indenfor billedkvalitet og design. Sådan indleder Panasonic beskrivelsen af tv-model TX-65CZ950 – deres første OLED TV.

Det nye TV kommer i 65″ og er den del af Panasonics 4K Pro serie af premium tv – og med den billedkvalitet som OLED kan levere og Panasonics kræsen for elektronik og billedekvalitet, der lander denne model i kategorien “highend”.

De fortæller at billedgengivelsen er tuned og godkendt af en af Hollywoods førende “colourists” (en der arbejder med farvetoner på film mm).

Annonce:

 

OLED – det perfekte display

TX-65CZ950 forener for første gang årtiers knowhow indenfor billedkvalitet hos Panasonics ingeniører, og de seneste teknologier indenfor billedbehandling, med et OLED display i native 4K UHD opløsning.

Det der gør OLED-teknologien så unik er at hver eneste pixel kan lyse op individuelt, med egen lysstyrke og farve. Dette betyder at OLED-displayet kan gengive billederne med en nøjagtighed og en dynamik (forskellem imellem mørk og lys) der slet ikke er mulig at opnå med de øvrige display-teknologier.

Ja, faktisk “indrømmer” Panasonic at et OLED kan gengive dybere sort end de legendariske plasma TV. Dette uden den støj i billedet som plasma-teknologien havde.

 

 

Der er OLED TV og så er der Panasonic TX-65CZ950

Vi har læst ikke så lidt PR- og pressematriale fra Panasonic igennem årene, og sjældent har den japanske elektronikproducent lydt så stolt som når de beskriver hvad der er opnået i lige dette OLED TV.

Det nye TV er udstyret med en modificeret udgave af Panasonics professionelle 4K Studio Master Processor.

En teknologi “lånt” fra deres professionelle afdeling af tv-produkter tilføjet erfaring og viden fra Hollywoods filmskabere. Dette med colourist Mike Sowa der har arbejdet professionelt med kalibrering og tuning af dette tv.

Panasonic er normalt ydmyg om deres produkternes kunnen, og aligevel beskriver de performance af dette tv som “noget aldrig set før”.

 

 

Absolut sort

Selvom OLED TV kan levere “absolut sort” (umuligt at måle lys fra skærmen når pixels er slukket) så fortæller Panasonic at det er en teknisk udfordring at skabe nuancer nede i de helt mørke områder lige over sort. Det der også kaldes “shadow detail”.

De fortæller at deres erfaring fra plasma-æraen har gjort dem i stand til at hente smukke og præcise detaljer frem i de mørke områder af billederne.

For Panasonic er det en drøm der går i opfyldelse med TX-65CZ950. Det at arbejde med OLED-teknologien og den vej skabe det kompromiløse tv – efter professionel standard – er noget de har set frem til i årevis.

Det er samtidig det første 4K OLED TV der er THX-certificeret.

 

 

HDR – High Dynamic Range

Panasonic TX-65CZ950 understøtter også det nye HDR (High Dynamic Range) der øger kildens kontrast og farver.

HDR film kan bl.a. forbedre nuancerne i de mørke og lyse områder, så der bliver endnu flere detaljer på skærmen.

Dette er jo en god kombination med et TV hvor der samtidig er kælet for muligheden for at gengive de nuancer på skærmen. Så HDR kommer rigtigt til sin ret her.

 

 

Designet til at imponere

Selve designet på dette TV er også noget Panasonic har arbejdet meget med. Målet har været at skabe noget der ser godt ud 360 grader rundt om produktet.

Med en slank profil, den svagt buede bagbeklædning og en fod i aluminium der har de skabt et møbel til stuen.

 

Pris og tilgængelighed

Kommer i butikkerne til oktober.

Den danske pris er endnu ukendt.

 

Se også

Galleri: Det nye Panasonic OLED TV helt tæt på

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.