Forside Nyheder

Apple har lukket for News-app’en i Kina

-

chinanewsApple er nu så glade for det kinesiske marked, at de går med på og hjælper med Kinas censur-aktioner.

Det er i hvert fald den konklusion, New York Times er kommet til, efter de har undersøgt sagen, ansporet af bloggeren og startup’eren Larry Salibra.

Annonce:

Salibra har skrevet et længere blogindlæg om sagen, hvor han blandt andet viser, hvordan den nye News-app simpelthen er lukket helt ned i Kina. Altså ikke lukket ned på den måde, at den ikke er tilgængelig på kinesisk. Selv turister, der forsøger at tilgå News-app’en, løber lige ind i den digitale, kinesiske mur.

Salibra skriver, at det blandt andet er vestlige mediers dækning af den kinesiske elites dekadente livsstil, som Kinas regering ikke ønsker at give befolkningen adgang til.

Selv, hvis man forsøger sig med de VPN’er og andre snydeløsninger, kineserne normalt bruger til at tilgå vestlige medier med, fungerer app’en ikke. Det er dog ikke det eneste sted, Apple hjælper kineserne med at censurere. Ifølge Engadget er kortene i Apple Maps erstattet med statsgodkendte kort, når man befinder sig i Kina. Detaljerne fra det meste af resten af verden er skåret ud af disse kort.

Annonce:
Forrige artikelHUSK: Du kan købe OnePlus 2 uden invite i dag
Næste artikelSpotify rekord: Dette nummer er streamet 500 mio. gange
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.