Forside Produkter Mobil

HTC One A9 er her – er den en iPhone-klon?

-

htca92Der har været en hel del snak om, hvorvidt HTCs nyeste smartphone ligner iPhone 6/6S.

Nu er den imidlertid blevet officielt afsløret, så nu ved vi lidt mere – og konklusionen er nok, at det kun er på bagsiden og bunden, at der er ligheder med iPhone.

Annonce:

For nu at tage det sidste først, er det svært at komme uden om, at HTC One A9 (Som HTC insisterer på at kalde en flagskibstelefon) ligner iPhone set bagfra.

Det flade design med de runde kanter, lavet i ét stykke metal med børstet aluminium, og de to antenne-bånd i lyse farver, er ikke til at komme uden om.

Heller ikke selv om det faktisk var HTC, der lanceret idéen med to antennebånd først. Bunden er nærmest en nøjagtig kopi af iPhone-designet.

 

htca9

Men der holder lighederne også op. På fronten er der ret meget forskel – så meget forskel, som man nu kan lave på smartphones i disse dage. Logoet sidder over den aflange home-knap, der i øvrigt har en overflade med lidt tekstur i, så den er nemmere at håndtere.

Der sidder naturligvis en fingeraftrykslæser i den.

A9 er også større end iPhone 6S, der er dens umiddelbare konkurrent. Den er omkring 8mm højere og har en 5” skærm ombord.

Det vil sikkert glæde mange, at HTC er vendt tilbage til AMOLED-skærmene, og har genindført sRGB-funktionen til dem, der vil have nøjagtig farvegengivelse, snarere end boostede farver. Opløsningen er 1080p, hvilket naturligvis også er mere end iPhone.

 

Skrabet CPU

Bagkameraet er på 13 megapixel og har optisk billedstabilisering – og kan lagre i RAW via A9’erens Pro Mode.

Fordi højttaleren sidder i bunden, har HTC skippet BoomSound-højttalerne, men der er stadig en lille Dolby-forstærker indbygget, til når man lytter i hovedtelefoner. Og så kan A9’eren i øvrigt afspille 24 bit-musikfiler.

Til gengæld er batteriet ikke ret stort. Designet tillader kun et batteri på 2.150 mAh, men førstehåndsindtryk fra nettet siger, at dette opvejes af Android 6.0 Marshmallows mindre strømforbrug.

 

hatca93

Der, hvor A9 halter, er på CPU’en. I stedet for en af de nyere Snapdragon-CPU’er i 800-serien, har HTC valgt at sætte en octa-core, 1,5 GHz, 64 bit Snapdragon 617-processor i A9.

Den har 2GB RAM og starter ved 16 GB lagerplads, men uanset hvad kan man udvide lagerpladsen med microSD-kort op til 2TB. Marshmallow tillader, at man kan allokere microSD-kortplads til den aktive hukommelse.

 

Pris og tilgængelighed

HTC One A9s vejledende, danske pris er 4.990 kroner  og den kommer i butikkerne 30. Oktober.

 

Annonce:
Forrige artikelVideo: Husker du de første personlige computere?
Næste artikelTim Cook: Salget af Apple TV begynder mandag
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.