Forside Nyheder

Nye Lumiaer kan bruges som PC’er

-

Lumia_950XL_Marketing_03_DSIMMicrosoft mener det alvorligt, når de taler om sammenspillet mellem PC’er og smartphones på Windows-platformen.

Det viste de tidligere i dag, da de lancerede deres nye Lumiaer, 950 og 950XL.

Annonce:

Der er tale om et par Windows-telefoner med AMOLED-skærme på 5,2 og 5,7 tommer. Skærmen har en opløsning på 2560×1440, hvilket giver en PPI på 564, hvilket er blandt toppen af poppen for smartphones (og 75% mere end iPhone 6S, f.eks.)

Hjernen i telefonerne er Snapdragon 808-chipsettet fra Qualcomm med otte kerner og 64-bits understøttelse. Microsoft fortsætter Nokia-traditionen med gode kameraer og har et 20 megapixels kamera bagpå Lumia 950/950XL, der har Carl Zeiss-linser på objektivet. Frontkameraet er på 5 megapixel.

Lagerpladsen er på 32GB, men telefonen kan udvides med microSD-kort, der understøtter SDXC 3.01-standarden. Det betyder at du kan proppe op til 2TB ekstra lagerplads i den…når disse kort engang bliver tilgængelige. Det bliver nok ikke foreløbig, for lige nu 200GB det maksimale, du kan hente på et microSD-kort ude i butikkerne.

Men, men, men. Problemet har naturligvis altid været, at der ikke er ret meget opbakning til Windows Phone derude. Lumia 950 er den første telefon, der prøver at komme omkring dette ved at have Windows 10 ombord.

Og at der rent faktisk er tale om en Windows 10-udgave bliver tydeligt, når man kobler telefonen til den dock, man kan købe som tilbehør, og forbinder sidstnævnte med en stor skærm. Resultatet er, at der dukker en Windows 10 op på skærmen, der til forveksling ligner Windows 10 på en PC.

Vi ved stadig ikke, hvordan apps og programmer kommer til at arte sig på tværs af platformene – men hvis man f.eks. blot er Office-bruger, behøver man egentlig ikke en computer, hvis man har en Lumia.

Lumia 950 og 950XL kommer på markedet i USA til november. Dansk pris og tilgængelighed kender vi endnu ikke.

Annonce:
Forrige artikelTo nye wearables fra Microsoft
Næste artikelMicrosoft lancerer Surface Pro 4
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.