Forside Nyheder

PC-salget falder stadig

-

Windows-10Selvom der nok var visse producenter, der håbede på det, har lanceringen af Windows 10 ikke bremset faldet i salget af PC’er.

Såvel Gartner som IDC rapporterer tal fra sommerkvartalet, der viser, at PC-salget er faldet op mod 10,8% i forhold til samme kvartal sidste år.

Annonce:

Begge analysefirmaer peger dog på noget andet interessant, eller måske trist, afhængig af, hvordan man ser på det.

Det er nemlig ikke så meget de store firmaer, der mærker faldet. Det er de mindre producenter. Verdens nummer et og to, Lenovo og HP, har kun mærket et lille fald i salget af enheder, mens Dell (nr. 3)  endda har solgt flere enheder i sommer end de gjorde på samme tidspunkt sidste år. Lenovo sidder på over 20% af verdensmarkedet, så hver femte pc, der bliver solgt, står der Lenovo på. Tager man Apple med ind i listen over PC’er, så ligger de nummer fire, og har også kun mærket et lille fald i salget.

Nej, det er de billige PC-mærker, der oplever det største fald. Traditionel markedsteori foreskriver ellers, at prisen bliver langt mere afgørende i et trængt marked, men det er altså ikke tilfældet her. Således har Acer mistet – hold fast – 25,9% af salget i forhold til sidste år, mens Asus har mistet 10,1%.

25% af markedet udgøres af mærker, der ikke er nævnt ovenfor. Disse 25% har oplevet et fald på 14,3% i forhold til samme periode sidste år.

Annonce:
Forrige artikelSpotify rekord: Dette nummer er streamet 500 mio. gange
Næste artikelEr det her OnePlus’ nye mini-smartphone?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.