Forside Indhold og distribution Musik

Spotify begrænser pirateri, men kunstnerne tjener stadig mindre

-

spotifyphoneSpotify har en positiv effekt på musik-piratkopiering, i den forstand, at der bliver mindre af sidstnævnte.

Det har musikindustrien forsøgt at overbevise os om i årevis, men nu bekræftes det også af en  en uafhængig undersøgelse, foretaget på vegne af EU-kommissionen. Men der er en hage.

Annonce:

Det positive er, at der bliver piratkopieret én sang mindre for hver 47 streams, der sendes fra Spotify. Det er naturligvis ikke én-til-én, men dog alligevel et fald i piratkopieringen.

Problemet er, at Spotify samtidig nedbringer salget af online musik som enkelte tracks – noget, man heller ikke har været i tvivl om, hvis man kender noget til musikbranchen.

Det ville sådan set være fint nok, hvis det ikke var fordi, der røg et track-salg for hver 137 streams, der køres fra Spotify. Selvom det stadig betyder, at der skal færre streams til at erstatte en piratkopieret sang end til at erstatte en solgt sang, er musikernes og musikselskabernes indtægt pr. stream stadig forsvindende lille. Og indtægtsfaldet fra online track-salg kan mærkes.

Ifølge rapporten er Spotifys effekt omsætnings-neutral. Det vil altså sige, at piratkopieringen ganske vist falder, men det har ingen synderlig indvirkning på faldet i kunstnernes indtjening, og Spotify kan altså ikke erstatte den tabte omsætning.

Du kan læse rapporten her.

Annonce:
Forrige artikelHuawei hyrer kreativ chef fra Apple
Næste artikelElgiganten: Kunder i kø til største butiksåbning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.