Forside Nyheder

Janus Friis laver udbringnings-robot

-

man-and-robot_3487896bI en tid, hvor alle fra Amazon til Deutsche Post eksperimenterer med vareudbringning med selvstyrende droner, har den den danske Skype-, Rdio- og KaZaA-skaber Janus Friis nu taget en anden vej.

I bogstaveligste forstand.

Annonce:

I stedet for luftvejen vil Friis via sit nye firma Starship Technologies levere varer på land, nærmere betegnet fortovet. Det skal ske med en lille robot, der allermest minder om en droid fra Star Wars-universet. Og den hedder da også The Starship Robot.

Friis har stiftet firmaet sammen Ahti Heinla, der også var med i Skypes tidlige dage. Den lille robot skal kunne transportere omkring 10 kilo varer fra supermarkedet, eller hvad der anslås til at svarer til to indkøbsposer med indkøb. Det skriver britiske The Telegraph. Udbringning fra det lokale supermarked skal kunne foregå på 15-20 minutter.

En prototype bliver lige nu testet i England, og idéen er at starte tjenesten med et pilotprogram derovre i 2016. Et af de første testområder bliver Grenwich i Østlondon.

Du kan se en video med den lille robot på The Telegraphs hjemmeside.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.