Forside Nyheder

Nu er Matador i HD næsten klar

-
Illustration: Nordisk Film Shortcut
Illustration: Nordisk Film Shortcut

Der lægges nu sidste hånd på restaureringen af tv-serien Matador til HD-kvalitet.

Der har været arbejdet på højtryk på restaureringen af den populære tv-serie Matador, så den snart kan opleves i HD-kvalitet med forbedrede farver.

Det er firmaet Nordisk Film Shortcut, der af DR har været hyret til at give Matador et nyt moderne look. De gamle 16mm film er blevet scannet på ny og været igennem en efterfølgende restaureringsproces.

Annonce:

En central person i projektet er fotografen Peter Klitgaard, der selv filmede fra afsnit 7-24, da Matador blev optaget i 1970’erne og 1980’erne.

Han har været med i hele processen, for at godkende og sikre, at farver, detaljer og billedindhold kommer til at fremstå lige så klart og tydeligt, som det han så i sin linse for 35 år siden.

DR og Shortcut har valgt at tilnærme visningen til moderne tv-skærme ved at gå fra 4:3 til 14:9. Det giver smallere sorte bjælker i siderne, samtidig med at der klippes lidt af det originale billed-indhold i top og bund.

Nordisk Film Shortcut meddeler nu at de arbejder på at færdiggøre det allersidste afsnit af Matador, og så vil års forberedelser og arbejdet med at sikre denne kulturskat for eftertiden være afsluttet.

 

12493-mtd-pic1 12493-mtd-pic2

Eksempler på gammel og ny version.

 

Tilgængelighed

DR har endnu ikke meldt ud hvornår den nyrestaurede udgave af Matador kan opleves i TV og på Blu-Ray.

 

Annonce:
Forrige artikelOver halvdelen af amerikanerne ser Netflix nu
Næste artikelMange har fravalgt den store tv-pakke
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.