Forside Nyheder

Telia Sense er SmartCar til alle

-

Telia er verdens første operatør i verden, der kan tilføje “Connected Car” funktioner til biler uden.

Telia Sense er en internet-baseret løsning der kan gøre bil, kørsel og forsikring mere intelligent.

Annonce:

Der er mulighed for at følge bilens tilstand, få feedback på sin kørsel, tegne forsikring baseret på kørsel og forbrug – og samtidig få en opkobling til internettet ind i bilen, så passagerer kan streame musik og film.

”Vores cloud-baserede løsning kan let installeres i ældre såvel som nye biler og dermed give vores kunder muligheden for at være i kontrol og føle sig hjemme, uanset om de er på farten eller ej”, fortæller siger Hans Dahlberg, Head of TeliaSonera Global M2M Services.

Via partnerskaber med spillere indenfor bil- og forsikringsbranchen er det muligt at tilbyde de første funktioner i Telia Sense, som bildiagnosticering, proaktiv vedligeholdelse af bilen og skræddersyede bilforsikringer, som alt sammen leveres via det indbyggede 4G WiFi hotspot.

 

Pris og tilgængelighed

Telia Sense lanceres i Sverige i løbet af 2016 og derefter følger de øvrige nordiske lande og den baltiske region.

Det vil være en del af et månedligt abonnement hvor også 4G data indgår. Prisniveau ukendt.

 

Fakta om Telia Sense

Den cloud-baserede billøsning består af tre dele; et månedligt abonnement, en app og hardware bestående af en Telematics Control Unit (TCU) med et indbygget sim-kort, som installeres i OBD2-porten i bilen, hvilket er muligt i alle biler fra 2001 og frem.

Eksempler på fordele er:

Real-time information om bilens tilstand og advarsler, som gør det muligt at vedligeholde bilen proaktivt, før uheldet er ude.

Køredagbog, som gør det muligt at få feedback i forhold til at køre mere økonomisk og miljøvenligt.

Alarmfunktioner og fjernovervågning i tilfælde af, at bilen bliver flyttet, brudt ind i eller ramt af en anden bil, mens den holder parkeret.

Forsikringer baseret på kørsel og brug.

Opkobling til internettet af høj kvalitet på farten, så passagerer kan streame musik og film.

Brugerfladen og den teknologiske platform i Telia Sense er leveret af Springworks – en pioner inden for udviklingen af brugerflader til IoT-applikationer. Tidligere på året investerede TeliaSonera i Springworks for at højne udviklingen af innovative services.

 

Annonce:
Forrige artikelAdele dropper streamingtjenester med sit nye album
Næste artikelWRC 5 – gameplayvideo
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.