Forside Produkter Medieafspillere

Første kig: Apple Music på Sonos

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Musiktjenesten Apple Music er på vej til Sonos. Vi har taget et første kig på på den.

Da Apple i sommer åbnede for deres streaming tjeneste Apple Music, var Sonos de allerførste der meldte ud at de ville supportere Apple Music så hurtigt som muligt, og senest inden årets udgang.

Senere på måneden åbner Sonos så for adgangen via en offentlig beta-test.

Annonce:

Her på Recordere.dk har vi adgang til betaprogrammet allerede nu, og vil her fortælle om vores første erfaringer med Apples musiktjeneste på Sonos.

 

Navngivning af Apple Music musiktjeneste på Sonos
Navngivning af Apple Music musiktjeneste på Sonos
 

Kræver et iOS device

For at bruge Apple Music med Sonos er man indtil videre nødt til at have en iOS enhed, da det er måden man parer Apple Music med Sonos systemet for at komme i gang.

Når man har fået sin konto aktiveret, kan man bruge Apple Music på både Windows, Mac og Android enheder.

 

Udover alm. musik understøttes flere tjenester.
Udover alm. musik understøttes flere tjenester.

 

Support for de vigtigste tjenester

Sonos har gjort meget ud af at understøtte de vigtigste funktioner i Apple Music, og du har adgang til radiostationer, charts inden for alle genrer, og så My Music og anbefalinger af nyt musik.

En af de ting som jeg er vild med er de mange hitlister inden for de forskellige genrer, som gør at jeg kan gå i EDM mode (Electronic Dance Music), hvis det er det jeg har lyst til, og så senere gå i World Music. Det er der nu ikke noget overraskende i. Det kan de fleste streaming tjenester i dag.

Du kan også starte en radio station ud fra et nummer. Det gør man ved at stå oven på nummeret, og så vælge “Start Radio”.

 

Streaming i flere zoner

Vi har et alm. Apple Music abonnement til 99 kr. og vi skal ikke kunne sige om det kun er i betaperioden, eller permanent, men vi havde ingen problemer med at spille forskellige numre samtidigt på samme konto i forskellige zoner.

Jeg spillede f.eks. Dance hitlisten i stuen, og Alternative hitlisten i Orangeriet, og det virkede uden problemer.

Apple Music streamer dog kun i 256 Kbit/s. AAC, og kan naturligvis ikke måle sig med f.eks. Deezer Elite som er en lossless tjeneste jeg også bruger, men er fint nok til de fleste stuer uanset. Men det er jo sjovt at en tjeneste som YouSee Music streamer i 320 Kbit/s., og så vil Apple ikke lege med på kvalitet.

 

Adele testen
Adele testen
 

Hurtig søgning

Apple Music er 100% integreret i de normale søgefunktioner, og “Adele testen” viser at hendes nye album heller ikke findes tilgængeligt på Apple Music.

Men som forventet vises resultaterne på tværs af de services du har på dit Sonos anlæg, og det virker perfekt.

 

Første kigs konklusion

Sonos er blevet det selskab man skal måle sig med, når man vil lave streaming hardware. Og integrationen til Apple Music skuffer ikke.

Ok, det er selvfølgelig bare endnu en integration, men en af dem som folk har ventet på med spænding, da man nu så har en tæt integration med sin iTunes konto.

Men om man vil hoste 99 – 149 kr. op om måneden for denne tjeneste må komme an på om man hælder til Spotify, Deezer, Tital, TDC Play, Apple Music eller en helt anden tjeneste.

Der åbnes for adgang til en offentlig beta-test af Apple Music på Sonos den 15. december.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsungs mobilchef er ude
Næste artikelTDC TV klar med HBO og andre tv-apps
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.