Forside Nyheder

Software retter op på skuespilleres ansigtsmimik i film

-

disneyfacedirctorDet bliver nemmere og nemmere at være en dårlig skuespiller.

For nylig skrev vi om, at Apple havde købt et motion capture-firma, der specialiserer sig at kunne overføre ansigtsmimik til computergrafik uden brug af de markører, motion-capture-teknologi normalt ellers har brug for.

Nu har Disneys research-afdeling så annonceret et nyt stykke software, FaceDirector, der kan lave ansigtsmimik på en skuespiller uden at han eller hun reelt har lagt ansigtet i disse folder.

Med andre ord kan en instruktør, der ikke helt synes, at skuespillerens udtryk sidder lige i skabet, bruge softwaren til at forbedre dette.

Det kan blandt andet ske ved, at man tager to takes og kombinerer dem. Så hvis f.eks. replikken blev leveret helt rigtigt i ét take, og ansigtsudtrykket kun var rigtigt i et andet take, kan softwaren kombinere de to takes og synkronisere mundbevægelserne med lyden.

Det har tidligere krævet en masse dyr tid på CGI-computerne med dygtige computeranimatører ved tasterne for at få noget lignende til at virke. Men Disneys software kan altså gøre det automatisk.

Så hvis du i fremtiden ser en dygtig skuespiller levere en mimik, der rammer dig lige i hjertekulen, kan det være, det hele er computerskabt.

 

Annonce