Forside Indhold og distribution Film

Amazon og Netflix på festival-shoppetur

-

sundanceAmazon og Netflix er ubetinget de to helt store konkurrenter på streamingmarkedet.

Det har aldrig været tydeligere end under Sundance-filmfestivalen, der i disse dage finder sted i staten Utah i USA.

Her har de to streaming-giganter været på en ordentlig shopperunde for at købe film til deres netværk, et opkøb, der af visse medier, bl.a. New York Times, anslås til at være større end de traditionelle filmselskabers.

Ifølge Engadget har Amazon købt fire film og Netflix har købt tre indtil videre. Amazon har købt ’Manchester by the Sea’ med Casey Affleck og Michelle Williams, et drama om en håndværker med ondt i familielivet, samt Rachel Weisz-filmen ’Complete Unknown’. Dertil kommer Jane Austen-dramaet ’Love & Friendship’ og dokumentarfilmen ’Author: The JT LeRoy Story’.

Netflix har købt ’Tallulah’ med Ellen Page og Allison Janney, der har været en af festivalens mest omtalte film, en horror-film, der foregår i Iran med titlen ’Under the Shadow, samt filmen ’The Fundamentals of Caring’ med Paul Rudd og Selena Gomez.

Lidt overraskende har Amazon meldt ud, at de ikke nødvendigvis har tænkt sig at lade deres film have premiere på deres streaming-tjeneste, men vil sende flere af dem i biograferne først, i det omfang, det er muligt.

Annonce