Forside Nyheder

Er Apple på vej mod et dårligere iPhone-salg?

-

iphone6sEt af de ældste, politiske spin-tricks er at slippe dårlige nyheder ud, mens hele nationen er optaget af noget andet.

Derfor kunne man forestille sig, at en nyhed om at Apple forventer at sælge færre iPhones fremover ville blive sluppet ud af Apple, mens hele gadget-verdenen har fokus på CES.

Men det er ikke det, der er sket. I stedet har Wall Street Journal talt med kilder i det asiatiske produktionsmiljø, der fortæller, at Apple har skruet kraftigt ned for bestillingerne af iPhones og iPhone-komponenter på de fabrikker, de samarbejder med.

Og Apple vil ikke kommentere på nyheden.

Ifølge Wall Street Journal er det noget, der er sket over de seneste måneder og ikke bare i de sidste få uger. Avisen mener også at vide, at flere kinesiske fabrikker har haft overkapacitet i iPhone-produktionen og har derfor ladet folk gå på juleferie tidligere end normalt.

Hvis der er noget om snakken, kan der være mange forklaringer. Kinas økonomi er for første gang i mange år ved at tabe pusten, og netop Kina har været et stort vækstmarked for Apple. Måske har iPhone 6S ikke solgt helt så godt som forventet, fordi der alligevel ikke var de store nyheder at hente i forhold til iPhone 6. Og så videre.

Vi får mere syn for sagn 26. Januar, når Apple fremlægger deres årsregnskab. De plejer at gøre kritikerne til skamme, så måske er Wall Street Journal-historien blot en storm i et glas vand. Eller også er det ikke.

Annonce