Forside * Nyheder

Gammelt musik sælger bedre end nyt i USA nu

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Musik fra bagkataloget sælger bedre end nyt nu i USA, og det er første gang i historien.

Når der kigges på trends indenfor udviklingen indenfor musik, film og tv så plejer USA at være nogle år foran. Derfor er det interessant at se på udviklingen indenfor salg af musik “over there”.

I USA et musikforbruget rykket i det nostalgiske hjørne. For første gang nogensinde sælger den gamle musik bedre end den nye, det skriver Chart Attack.

Annonce:

I hele 2015 der solgte albums fra bagkataloget 4,3 mio. eksemplarer mere end nyudgivelserne. Albums tælles som en del af bagkataloget når de har været på gaden i 18 måneder eller derover.

For 10 år siden solgte nye musikudgivelser 150 mio. eksemplarer mere end det gamle udgivelser, så der er tale om en udvikling hvor den ældre musik har fået større betydning i forhold til markedet.

En af forklaringerne kan være at mange nyudgivelser er for unge, og de unge i højere grad har erstattet musikkøb med streaming. Men måske er nostalgi-bølgen mod mere vinyl en anden side af den sag, at amerikanerne i stigende grad finder større glæde ved den ældre musik.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.