Forside Nyheder

Nævn vil ikke røre DR på Apple TV og PlayStation

-

DR TV Apple TV

Radio- og tv-nævnet afviser at DR TV på Apple TV og Sony PlayStation er nye tv-tjenester.

Det er faldet flere tv-distributører og tv-selskaber for brystet at DR nu selv distribuerer sine TV-kanaler via bokse som Sony PlayStation og Apple TV.

Dermed konkurrerer DR med de kommercielle aktører på markedet.

Det fik Discovery Networks til at bede Radio- og TV-nævnet til at værditeste de to apps på hhv. Apple TV og PlayStation. En værditest er en analyse af hvordan en ny radio/tv tjeneste påvirker konkurrencen og hvorvidt der er tale om Public Service.

Men Radio- og TV-nævnet har afvist at værditeste DR TV på de kanaler under henvisning til at der ikke er tale om en ny tjeneste, men blot er en gengivelse af det samme indhold som DR allerede stiller til rådighed på andre platforme for tv-visning som Chromecast, smartphone, tablet, computer og HbbTV.

“Der her er tale om en videreudvikling eller forbedring af en teknik, hvor DR stiller programindhold til rådighed på en platform, der allerede er omfattet af kontrakten”, fortæller Radio- og tv-nævnet ifølge MediaWatch.

Det er kontrakten med DR om at levere “Public Service” som nævnet omtaler.

 

Annonce