Forside CES CES 2016

Panasonics første Premium UHD TV

-
Panasonic DX900 Ultra HD Premium TV
Panasonic DX900 Ultra HD Premium TV

Panasonic er klar med verdens første LED TV der opfylder den nye highend “Ultra HD Premium” standard.

I går løftede UHD Alliance sløret for den nye standard for Ultra HD Premium og i dag kan Panasonic så løfte sløret for det første LED TV der opfylder denne nye standard.

Den nye topmodel LED TV hedder DX900 og Panasonics ingeniører har udviklet nye innovative løsninger indenfor både hardware og software, for at løfte LCD til en billedkvalitet aldrig set før.

Annonce:

Panasonic fortæller at det endnu engang er lykkes at bringe LCD TV tættere på de hedgangne Plasma TV, med en høj kontrast og en god sortgengivelse. Det som var elsket på plasma.

Bagbelysningen består af flere hundrede zoner lysmæssigt isoleret fra hinanden. Panasonic fortæller at det betyder at et område kan være meget lyst mens et område lige ved siden af er meget mørkt.

De nye LCD-paneler kan leverere mere lys og derfor har de kunnet godkendes til Ultra HD Premium der kræver en lysstyrke på 1000 nits. Det kan Panasonic DX900 levere over et større område af skærmen samtidig, end de hidtidige TV med HDR er i stand til.

DX900 er bogstaveligt talt bygget til HDR, og så er det jo godt at 2016 bliver året hvor HDR slår igennem på såvel streaming som i Hollywood film. Netflix HDR-streaming vil også blive understøttet i dette TV.

Panasonic har udviklet nye farveteknologier for DX900. Det betyder blandt andet at TV’et kan gengive farvetoner indenfor Rec 709 farverum i alle niveauer af lysstyrke på skærmen.

Det nye TV kommer med en opdateret udgave af Firefox OS hvor der blandt er nye muligheder for at opdage og finde tilgængelige apps.

Af størrelser vil DX900 komme i 58″ og 65″.

 

Pris og tilgængelighed

Panasonic viser først de europæiske modeller fra på et event den 1. marts. Så det er endnu for tidligt at sige noget om priser og tilgængelighed på de nye LED topmodeller Premium UHD TV.

 

Se også

Ultra HD Premium standard er klar

Hollywood: 100+ HDR film i år

 

Annonce:
Forrige artikelWaoo! vil give kunderne bedre WiFi.
Næste artikelPanasonics første 4K UHD Blu-ray afspiller er klar
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.