Forside Nyheder

Trump vil tvinge Apple til at droppe Kina

-

DonaldTrumpSom de fleste, der følger nyhederne vil vide, er rigmanden og tv-værten Donald Trump i front som højrefløjens kandidat til valget i USA i november.

Han har allerede fremsat en række kontroversielle forslag inden for immigrationslovgivningen og national sikkerhed. Men nu er turen kommet til forbrugerteknologien.

Trump mener, at USA er ved at tabe kampen om verdensøkonomien til Kina, så han synes, det er torskedumt, at Apple får lavet deres iPhones og andre produkter på kinesiske fabrikker såsom Foxconn.

I en tale ved det kristne, højreorienterede universitet Liberty University sagde han mandag, at han ville tvinge ”Apple til at lave deres forbandede computere her i landet”.

Som flere tech-medier har pointeret efterfølgende, er det en ret bizar udmelding for en forretningsmand, der jo om nogen burde vide, hvor meget, prisen på Apples og andres produkter vil skyde i vejret, hvis produktionen var underlagt amerikanske lønforhold. Det ville formentlig gøre iPhones så dyre, at volumensalget ville forsvinde, og kinesiske konkurrenter ville oversvømme markedet.

Det ville dog også kræve en stor omkalfatring af amerikansk lovgivning for at få det til at ske. Men man må da håbe for danske Apple-fans, at Trump ikke bliver præsident. For så kommer en Macbook Pro måske til at koste det dobbelte.

Annonce