Forside Nyheder

YouSee: Nu har vi 300 Mbit til alle!

-

YouSee bredbånd internet 300 Mbit

Uden at råbe alt for højt har YouSee åbnet for 300 Mbit til alle sine bredbåndskunder med Coax. Så har du YouSee bredbånd kan du nu gå ind og bestille den højere hastighed.

Annonce:

Næsten præcist et år efter at YouSee åbnede for 300 Mbit for 20% af deres bredbåndskunder fortæller YouSee at der nu er åbnet for den høje hastighed for så godt som alle deres kunder.

Kræver at du er COAX kunde.

For at få op til 300 Mbit skal du være YouSee bredbåndskunde på YouSee’s eget Coax net. Udbygningen til 165 mio. som YouSee startede sidste år er ved at være ved vejs ende, men det er kun kunder på YouSee’s eget Coax net, der kan få 300 Mbit.

Recordere.dk har talt med presserådgiver Rasmus Avnskjold fra TDC / YouSee, der bekræfter.

“I morgen sender vi en pressemeddelse ud, men ja, det er rigtigt at alle YouSee kunder på nær tre antenneforeninger nu kan få 300 Mbit på deres coax kabler”, fortæller Rasmus Avnskjold til recordere.dk

Prisen for 300 Mbit er 100 kr. højere end for 100 Mbit/s, og du skal derfor af med 399 kr. hvis du vil have den højere hastighed.

Upload hastigheden er 60 Mbit.

Pressemeddelse fra YouSee

Efter en rekordstor opgradering kan YouSee nu tilbyde 300 Mbit bredbånd til samtlige eksisterende og potentielle kunder. Det vil sige, at 1,3 mio. danske husstande nu har adgang til internethastigheder, der er tre gange hurtigere end Folketingets officielle målsætning på 100 Mbit i 2020. Dermed understreger YouSee sin position som Danmarks førende udbyder af superbredbånd – det vil sige internethastigheder på mindst 100 Mbit.

Det er under et år siden, at YouSee meldte ambitionen ud, at alle husstande med adgang til coax-nettet – i daglig tale ofte kaldet YouSee-nettet – inden et år skulle have adgang til mindst 300 Mbit. En ambition, der altså nu er en realitet.

Coax hurtigere end fiber
I takt med at stadig flere danskere tager streaming og især on-demand tv til sig, stiger efterspørgslen efter superbredbånd. Og hos YouSee ser man store perspektiver i de helt høje hastigheder, fortæller YouSee-direktør, René Brøchner;

”YouSee er markedsleder, når det gælder de ekstremt hurtige internethastigheder. Derfor er det også naturligt, at vi går forrest i udbredelsen af superbredbånd ved hele tiden at være på forkant med efterspørgslen. Vi satte os et mål, og det har vi nu indfriet.”

Selvom YouSee har et langsigtet perspektiv, når det gælder superbredbånd, har det seneste års opgraderinger allerede ændret det danske bredbåndsmarked. Ifølge den seneste telestatistik fra Energistyrelsen, har coax-teknologien nu overhalet fiber som Danmarks hurtigste bredbåndsforbindelse i danske hjem. Mens danske fiberkunder ved den seneste statistik havde en forbindelse på i gennemsnit 61 Mbit, havde coax-kunder i gennemsnit 69 Mbit. For YouSee-kunder er den hastighed siden steget til 88 Mbit.

Vigtig milepæl for superbredbånd
Med et så stort løft for så mange og på så kort tid, er der tale om det absolut største enkeltbidrag til Folketingets målsætning om, at alle danskere i 2020 skal have adgang til 100 Mbit bredbånd.

”Vi er ikke bare i mål med Folketingets 2020-målsætning til samtlige 1,3 mio. husstande med adgang til YouSee-nettet. Vi er i mål med det tre-dobbelte, og endda fire år før tid,” fortæller René Brøchner.

Men også samfundsøkonomisk er der perspektiver i, at 1,3 mio. husstande nu kan få 300 Mbit bredbånd.

”Det er over halvdelen af alle danske husstande, der nu kan få superbredbånd, uden der skal graves kabler ind til hver eneste husstand. Resultatet er det samme, men besparelsen på gravearbejdet er mange milliarder kroner. Samfundsmæssigt er det en utrolig billig investering,” siger René Brøchner

Opgradering fortsætter
YouSee lancerede bredbånd via coax-nettet i efteråret 2000 med et tilbud om en 70 kbit (0,07 Mbit) forbindelse. Siden er hastigheden gradvist sat op i forbindelse med udbygning af ny hardware og nye tekniske standarder. I dag er YouSee så klar med 300 Mbit, og i nær fremtid åbner YouSee også for 500 Mbit til de første kunder.

Annonce:
Forrige artikelEt iPhone-kvartal slår Googles totale Android-omsætning
Næste artikelForbes: Apples forårs-iPhone er farligt spil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.