Forside Nyheder

KODI prøver at distancere sig fra piraterne

-

Kodi logo

HTPC-platformen KODI, der tidligere hed XBMC, er trætte af at blive kaldt for piraternes favorit-platform.

På steder som eBay og Amazon kan man lige nu købe f.eks. Amazon Fire TV-bokse, der er ”Fully Loaded” (se billede). Det betyder, at de er sat op til at hente tv-serier og film fra nettet. Torrentfreak skrev endda sidste år, at de var så populære, at de måske var bag en periode med restordrestatus på Fire TV-bokse.

”Fully Loaded” betyder som regel, at der er tale om et KODI-build med indbygget mulighed for at hente indhold via torrents eller newsgroups, såsom Genesis-plugin’et. Men KODI vil helst ikke sættes i forbindelse med den slags.

Fordi KODI er open source, kan de ikke forhindre folk i at lave den slags builds, eller for den sags skyld forhindre dem i at sælge bokse med dem ombord (det burde Amazon kunne, men det er en helt anden historie).

 

fullyloaded
Salg af pirat-streamere på nettet. Screenshot fra ebay.

 

I stedet opfordrer KODI nu til at lovlydige KODI-brugere råber højt, når de finder nogen, der sælger disse bokse eller reklamerer med dem på YouTube. Mange af brugerne understøtter forslaget, hvilket man kan se i KODIs forum.

Brugere, der generelt gerne vil have deres KODI-nørderi i fred og derfor ikke vil have, at projektet bliver lukket ned, fordi enkelte misbruger det, foreslår blandt andet, at KODI-teamet går efter folk, der bruger KODI-logoet eller KODI-navnet. Det er nemlig et registreret varemærke, så brug uden tilladelse er ulovligt.

KODI-teamet har i forummet indikeret, at de er i gang med at gøre noget ved sagen.

 

Annonce